• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atrakcijām Esplanādē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.1998., Nr. 84/85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51272

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pašvaldību reforma. Kādas varētu būt tās robežas Teritoriālā reforma Latvijā Kandavas pieredze teritoriālajā reformā

Vēl šajā numurā

31.03.1998., Nr. 84/85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atrakcijām Esplanādē

Vides aizsardzības klubs adresē šo atklāto vēstuli

Rīgas Domei, protestējot pret pilsētas vadības

nicinošo attieksmi pret zaļo zonu un kultūrvēsturi,

atļaujot uz mēnesi atvērt atrakciju parku Esplanādē

 

Ir tik skumji, ka tieši neatkarīgajā Latvijā valsts iedzīvotājiem tiek iepotēta necieņa pret savas valsts galvaspilsētu, ierīkojot maksas atrakciju parku arhitektoniski tik majestātiskajā parkā blakus Raiņa piemineklim. Uzskatām arī par neapmierinošu skaidrojumu, ka līdzīga akcija notikusi citu Eiropas pilsētu zaļajās zonās — Latvijai nebūt nav jāpārņem slikta kaimiņu pieredze, pat ja šie kaimiņi atrodas Rietumeiropā. Mūs neapmierina arī solījums, ka pēc akcijas beigām vieta tiks sakopta, — pilsētas iedzīvotāji jau no bērna kājas tiek pieradināti staigāt pa vieniem no sakoptākajiem pilsētas apstādījumiem, norādot, ka kāds šā vai tā tos pēc tam sakops. Nebūs jābrīnās, ka pēc dažiem gadiem Rīga vakaros būs tāpat piegružota kā daudzas Rietumeiropas pilsētas un glīti krāsotās vecpilsētas ēku sienas tāpat klās rupji uzraksti.

Šis ir tikai viens no daudzu gadījumu virknes, kas pierāda tagadējās pilsētas vadības negatīvo attieksmi pret pilsētas zaļo zonu, — rodas iespaids, ka tā tiek uzskatīta nevis par organisku, pilsētai nepieciešamu sastāvdaļu, bet gan par pagaidām vēl neapbūvētu teritoriju. To pierāda vairākkārtējā, pat no tehniskā viedokļa nevajadzīgā vecu koku izciršana pašā Rīgas centrā autostāvvietu un citu objektu celtniecībai.

Uzskatām arī, ka jebkurš cilvēks, kas pats apmeklē un ved arī savus bērnus uz šo atrakciju parku, pasīvi atbalsta šādu attieksmi pret mūsu galvaspilsētas kultūras un arhitektūras vērtībām. Vai kļūstam par patērētāju sabiedrību, kurai vajag tikai "maizi un izpriecas"?

VAK atgādina, ka šis ir gavēņa laiks daudzu ticību cilvēkiem.

1998.gada 26.martā Vides aizsardzības klubs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!