• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēl tuvāk: Rīga - Roma, Baltijas jūra - Vidusjūra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1998., Nr. 120/121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51310

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēl tuvāk: Rīga - Roma, Baltijas jūra - Vidusjūra (turpinājums)

Vēl šajā numurā

30.04.1998., Nr. 120/121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēl tuvāk: Rīga — Roma, Baltijas jūra — Vidusjūra

Latvijas Republikas Valsts prezidents Guntis Ulmanis valsts vizītē Itālijas Republikā. 27.–30. aprīlī

ULMANIS.JPG (13131 BYTES)
Rīgā 12.01.98. Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

PRODI.JPG (12798 BYTES)
Rīgā 2.02.98. Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Vizītes ritmos, 28.aprīlī

Šajā dienā Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Itālijas premjerministru Romāno Prodi.

Tikšanās laikā amatpersonas apliecināja, ka Latvijas un Itālijas dialogs ir ļoti intensīvs, par to liecina izveidotās darba grupas, kas nodarbojas ar ekonomisko, politisko un kultūras sakaru veicināšanu. Septembrī Rīgā notiks pirmā šīs darba grupas sēde, par kuru abas puses vienojušās, kad R.Prodi februārī viesojās Latvijas galvaspilsētā.

R.Prodi apliecināja atbalstu Latvijas straujai integrācijai Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Itālijas premjers sarunā ar G.Ulmani uzsvēra Itālijas vēlmi noslēgt ar Latviju vienošanos par bezvīzu režīmu, piebilstot, ka galīgo lēmumu šajā jautājumā pieņems Šengenas līguma dalībvalstis un tas varētu notikt līdz šī gada beigām.

R.Prodi darīja zināmu Itālijas pozīciju ES paplašināšanās jautājumā. Itālija uzskata, ka paplašināšanās gaitā nedrīkst notikt pārrāvums, kas ietekmētu tās kandidātvalstis, kuras nav iekļautas pirmajā sarunu kārtā. R.Prodi vēlreiz uzsvēra, ka tuvākajā laikā aktīvā sarunu procesā jāiesaista nākamās kandidātvalstis.

R.Prodi un G.Ulmanis runāja arī par Eiropas Monetāro savienību. Pēc Itālijas premjera vārdiem, tā noteiks ne vien šī reģiona ekonomisko un finansiālo attīstību, bet arī kalpos par Eiropas nostiprināšanas faktoru.

Raksturojot Latvijas iekšpolitisko situāciju, G.Ulmanis sacīja, ka pirmām kārtām jāstabilizē valdības darbs eirointegrācijas kontekstā, kā arī jāpanāk ES izvirzīto noteikumu izpilde. Valsts prezidents uzsvēra arī partiju atbildības nepieciešamību integrētas sabiedrības veidošanā. G.Ulmanis teica, ka Latvijas politiķi ir apņēmušies īstenot EDSO rekomendācijas, kā arī pastāvīgā dialogā ar EDSO augsto komisāru Maksu van der Stūlu runāt par grozījumiem Latvijas Pilsonības likumā.

Raksturojot attiecības ar Krieviju, G.Ulmanis uzsvēra, ka Latvija ir gatava dialogam un robežlīguma parakstīšanai ar Krieviju.

Runājot par ekonomisko situāciju Latvijā, G.Ulmanis sacīja, ka ir ļoti svarīgi sniegt atbalstu mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, lai tādējādi veicinātu tautsaimniecības pārstrukturēšanu Latvijā.

28.aprīlī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš tikās ar Itālijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Pjetro Fasīno, kuras laikā pārrunāti G.Ulmaņa un R.Prodi sarunas temati.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkevičs 28.aprīlī viesojās NATO koledžā Romā. Vizītes laikā izteikts piedāvājums Latvijas militārpersonām mācīties šajā mācību iestādē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!