• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 29.septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1998., Nr. 282 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51502

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 29.septembra sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 29. septembra sēdes

Vēl šajā numurā

30.09.1998., Nr. 282

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 29.septembra sēdē

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 3.septembra noteikumos nr.346 "Tulkošanas un terminoloģijas centra nolikums". Grozījumi paredz, ka turpmāk Tulkošanas un terminoloģijas centra padomē darbosies Zemkopības ministrijas pārstāvis.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1995.gada 11.jūlija noteikumos nr.219 "Noteikumi par valsts nodevu par notariālo darbību izpildi un īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā". Grozījums 3.2. punktā izteikts šādā redakcijā: "3.2. nekustamā īpašuma kadastrālais (inventarizācijas) novērtējums, ietverot mežaudzes vērtību;" un punkts 8.8. izteikts šādā redakcijā : "8.8. valsts un pašvaldību uzņēmumi, valsts un pašvaldību statūtsabiedrības, kuru pamatkapitālu veido tikai valsts vai pašvaldību ieguldījumi, par valsts un pašvaldības nekustamā īpašuma ieguldīšanu šo uzņēmējsabiedrību pamatkapitālā".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 3.septembra noteikumos nr.344 "Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes nolikums". Tie paredz, ka turpmāk pārvaldes struktūru un štatu sarakstus saskaņā ar darba samaksas fondu būs pilnvarots apstiprināt Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes vadītājs.

Akceptēts rīkojums "Par starpministriju konsultatīvo padomi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Baltijas reģionālās programmas koordinācijai". Padomes locekļu sastāvā iekļauta Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietniece V. Gromule.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Jūras akadēmijas Satversmes apstiprināšanu" un noteikumus "Par atsevišķu Ministru kabineta noteikumu atzīšanu par spēku zaudējušiem", ar kuriem par spēku zaudējušiem atzīti Ministru kabineta 1995.gada 7.februāra noteikumi nr.34 "Latvijas Jūras akadēmijas Satversme".

Akceptēti noteikumi "Pabalstu aprēķināšanas un piešķiršanas kārtība repatriantiem". Tie nosaka kārtību, kādā repatrianta statusu ieguvušām personām, tiek aprēķināts un piešķirts pabalsts ceļa izdevumu segšanai, kas saistīti ar pārcelšanos uz pastāvīgu dzīvi Latvijā, kā arī Repatriācijas likumā paredzētais sešu mēnešu pabalsts.

Akceptēti "Dzelzceļa zemes nodalījuma joslas ekspluatācijas noteikumi". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā apsaimniekojama un citādi izmantojama dzelzceļa zemes nodalījuma josla, lai nodrošinātu dzelzceļa infrastruktūras attīstību un drošu ekspluatāciju, kā arī pasargātu cilvēkus un vidi no dzelzceļa kaitīgās ietekmes.

Ministru kabinets akceptēja likumprojektus: "Par 1977.gada Protokolu par grozījumiem Konvencijā par starptautisko civilo aviāciju", "Par 1980.gada Protokolu par grozījumiem Konvencijā par starptautisko civilo aviāciju", "Par 1984.gada Protokolu par grozījumiem Konvencijā par starptautisko civilo aviāciju", "Par 1989.gada Protokolu par grozījumiem Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju 56.pantā", "Par 1990.gada Protokolu par grozījumiem Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju 50.panta "a" punktā" un "Par 1977.gada Protokolu par Čikāgas 1944.gada Konvencijas par starptautisko civilo aviāciju četrvalodīgā teksta autentiskumu".

Akceptēts rīkojums "Par 1979.gada Starptautisko konvenciju par meklēšanu un glābšanu uz jūras (SAR 1979)". Noteikts, ka bezpeļņas valsts akciju sabiedrība "Latvijas Jūras administrācija" ir atbildīgā institūcija, kas saskaņā ar konvenciju koordinē un nodrošina meklēšanas un glābšanas pasākumus.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 18.marta noteikumos nr.103 "Noteikumi par Centrālās vēlēšanu komisijas darbinieku darba samaksas sistēmu". Centrālās vēlēšanu komisijas darbinieku vidējās mēneša amatalgas noteiktas no 162 līdz 372 latiem.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 27.februāra noteikumos nr.46 "Noteikumi par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas objektu izsoles organizēšanu". Grozījumi izdarīti, lai novērstu pretrunas ar Saeimā pieņemtajiem grozījumiem likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju".

Akceptēti noteikumi "Latvijas Bibliotēku padomes nolikums". Padome ir sabiedriska konsultatīva institūcija, kas piedalās valsts stratēģijas izstrādē bibliotēku jomā, veicina bibliotēku atbilstību un sadarbību, kā arī lēmumu pieņemšanu jautājumos, kas attiecas uz bibliotēku darbību.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par Latvijas Banku". Grozījumi likumā nepieciešami, lai novērstu pretrunas starp Eiropas Savienības prasībām valsts centrālās bankas neatkarības nodrošināšanai un Latvijas Republikas likumdošanas aktiem.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Beļģijas Karalistes konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma nodokļiem". Konvenciju parakstīt tiek pilnvarots Latvijas Republikas vēstnieks Beļģijas Karalistē.

Akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1995.gada 7.marta noteikumu nr.44 "Par Latvijas Republikas valdībai piešķirto ārvalstu aizdevumu izmantošanu" atzīšanu par spēku zaudējušiem". Grozījumi akceptēti, lai novērstu pretrunas ar likumu "Par budžeta un finansu vadību", kas paredz, ka finansu ministrs nosaka aizdevuma izsniegšanas un apkalpošanas kārtību.

Valdība akceptēja noteikumus "Kompensācijas izmaksas kārtība, dzēšot īpašuma kompensācijas sertifikātus, kas piešķirti par administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām atņemto mantu". Šie noteikumi nosaka kompensācijas izmaksas kārtību, dzēšot īpašuma kompensācijas sertifikātus, kas piešķirti par administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām naudā neizmaksāto atņemtās mantas vērtības daļu saskaņā ar par spēkā neesošiem atzītajiem Ministru kabineta 1996. gada 23. aprīļa noteikumiem nr. 148 ‘’Kārtība, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR vai KPFSR sastāvā iekļautās Latvijas PSR teritorijas daļas atzīta par nepamatotu’’.

Akceptēti "Noteikumi par pašvaldību finansu stabilizācijas procesa uzrauga darbību". Tie nosaka pašvaldību finansu stabilizācijas procesa uzrauga darbību, ja finansu ministrs vai Ministru kabinets ir pieņēmis lēmumu par pašvaldības finansu stabilizācijas procesa uzsākšanu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.septembra noteikumos nr.312 "Kārtība un apmēri, kādos veicami maksājumi par dzīvokļa, mākslinieka darbnīcas vai neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai", Ministru kabineta 1997.gada 11.februāra noteikumos nr.70 "Noteikumi par privatizējamo neapdzīvojamo telpu un ar dzīvojamo māju funkcionāli saistīto palīgēku un palīgbūvju vērtības noteikšanu", Ministru kabineta 1996.gada 12.marta noteikumos nr.55 "Kārtība, kādā veicami maksājumi par dzīvojamo māju privatizācijas objektiem", Ministru kabineta 1995.gada 7.novembra noteikumos nr.337 "Noteikumi par dzīvojamo māju privatizācijas objektu vērtības noteikšanu", Ministru kabineta 1995.gada 5.septembra noteikumos nr.267 "Pilsētu un pagastu dzīvojamo māju privatizācijas komisiju tipveida nolikums" un Ministru kabineta 1995.gada 29.augusta noteikumos nr.266 "Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas nolikums". Grozījumi akceptēti, lai novērstu minēto noteikumu pretrunas ar Saeimā akceptētajiem grozījumiem likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Kataras Valsts valdības līgumu par ekonomisko, tirdzniecisko un tehnisko sadarbību".

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1996.gada 24.septembra noteikumos nr.365 "Prekursoru operatoru reģistrēšanas un licencēšanas kārtība".

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas līguma ietvaros izveidotās Asociācijas padomes lēmumu par nosacījumiem, kādi jāievēro Latvijai, piedaloties Eiropas Kopienas programmās mācībās, jaunatnes lietu un izglītības jomā".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas delegāciju Pasaules bankas un Starptautiskā valūtas fonda pilnvarnieku sanāksmē Vašingtonā". Par delegācijas vadītāju apstiprināts finansu ministrs Roberts Zīle.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1992.gada 26.maija lēmumā nr.191 "Par Nolikuma par kārtību, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība pilsoņiem, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR atzīta par nepamatotu, grozīšanu".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!