• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - izskatot notiesāto apžēlošanas lūgumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.1998., Nr. 352/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51613

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.11.1998., Nr. 352/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— izskatot notiesāto apžēlošanas lūgumus

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 25.novembrī, izskatīja 62 notiesāto personu apžēlošanas lūgumus.

Valsts prezidents apžēloja astoņus notiesātos, tajā skaitā tika apžēloti ar nāvessodu notiesātie — Levons Barhanadžjans (dzimis 1962.gadā), kuram augstāko soda mēru piesprieda Rīgas apgabaltiesa 1996.gada 9.decembrī, un Aleksandrs Bosolajevs (dzimis 1973.gadā), kuru 1997.gada 9.jūlijā notiesāja Latgales apgabaltiesa.

Saskaņā ar Apžēlošanas likumu, apžēlojot uz nāvi notiesātos, Valsts prezidentam noteiktas tiesības piemērot tikai vienu apžēlošanas veidu — nāvessoda aizstāšanu ar mūža ieslodzījumu. Šādu lēmumu Valsts prezidents pieņēma, izskatot abus uz nāvi notiesāto apžēlošanas lūgumus, pirms tam uzklausot Apžēlošanas padomes locekļu viedokļus par nāvessodu, kā arī par abiem ar nāvessodu notiesāto personu apžēlošanas lūgumiem.

Apžēlojot notiesāto 1967.gadā dzimušo Oļegu Briļu, kurš izcieš sodu par īpašuma zādzībām, Valsts prezidents neizciesto brīvības atņemšanas soda daļu viņam samazināja.

Pārējiem pieciem notiesātajiem, kurus Valsts prezidents apžēloja, neizciestais brīvības atņemšanas sods aizstāts ar nosacītu: Aigaram Grišulim (dz. 1972.g.), kurš izcieš sodu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu; Staņislavam Krauklim (dz.1963.g.), kurš izcieš sodu par īpašuma zādzībām; Aijai Imšai (dz.1971.g.), kura izcieš sodu par tīšu slepkavību, kas izdarīta sadzīvē bez vainu pastiprinošiem apstākļiem; Artūram Kažokam (dz.1967.g.), kurš izcieš sodu par īpašuma zādzībām; Dmitrijam Briedim (dz.1973.g.), kurš notiesāts par miesas bojājumu izdarīšanu.

Apžēlotas personas, kuras izcietušas brīvības atņemšanas soda lielāko daļu, par kurām cietuma administrācija devusi pozitīvus raksturojumus, ņemot vērā izdarītā nozieguma smagumu, notiesāto veselību, ģimenes un citus apstākļus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!