• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ungārijas saimniecības dienas Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.1998., Nr. 352/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51642

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts stratēģijā ir uzņēmējdarbības veicināšana

Vēl šajā numurā

27.11.1998., Nr. 352/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ungārijas saimniecības dienas Rīgā

23.un 24.novembrī Rīgā notika Ungārijas saimniecības dienas, kuras bija organizējusi Ungārijas Investīciju un tirdzniecības aģentūra "Econo Contact Bt." un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera. Tās ievadīja ungāru uzņēmēju tikšanās ar Latvijas žurnālistiem un biznesmeņiem. Aģentūras "Econo Contact Bt." direktors Ištvans Palašt uzsvēra, ka šīs organizācijas uzmanības centrā ir mazo un vidējo uzņēmumu attīstība un ārvalstu investīciju piesaiste. "Mūsu valstī darbojas vairākas atbalsta programmas Ungārijai svarīgās ekonomikas nozarēs, kurās varētu gūt vērā ņemamus panākumus, izmantojot mūsu ģeopolitisko stāvokli," teica Ištvans Palašti. "Kā galvenās varētu minēt mašīnbūvi. Piemēram, "Ikarus" tagad ražo modernus autobusus. Jāpiemin arī zāļu ražošana, tūrisms, vīna rūpniecība, kura katru gadu uz Latviju eksportē apmēram 6000 hektolitru šā dzēriena." Ir vēl viens apstāklis, kas sekmē mūsu valstu biznesa kontaktus — daudzus šīs zemes ražojumus mēs pazīstam jau desmitiem gadu un ne vienu reizi vien esam pārliecinājušies par to augsto kvalitāti. Ungārijas pārstāvji tikšanās reizē izteica nožēlu, ka līdz šim laikam starp abām valstīm nav noslēgts brīvās tirdzniecības līgums. Taču pie tā projekta darbs jau ir sācies.

Otrajā uzturēšanās dienā Ungārijas uzņēmēji tikās ar Latvijas firmu pārstāvjiem. Divdesmit septiņas firmas piedāvāja celtniecības materiālus un saldēšanas iekārtas, pakalpojumus un ķīmijas rūpniecības iekārtas, vīnus un bērnu zeķes. Viesi bija gatavi arī veikt ieguldījumus Latvijas uzņēmumos un uzraudzīt ārējos ekonomiskos sakarus. Tikties ar ungāru uzņēmējiem bija ieradušies apmēram 100 Latvijas firmu pārstāvju. Jācer, ka pavisam drīz veikalu plauktos ieraudzīsim izstrādājumus, kurus rotā uzraksts "Made in Hungary". Arī Latvijas eksportam uz Ungāriju jākļūst daudzveidīgākam.

Jānis Lukss

Autora foto

UNG.JPG (20223 BYTES)
Latvijas uzņēmēji tiekas ar firmas "Mol–Chem Trading and Services Co" pārstāvjiem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!