• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņu teikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.1998., Nr. 352/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 01.12.1998.

Laidiena Nr. 355/356, OP 1998/355/356

Vēl šajā numurā

27.11.1998., Nr. 352/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņu teikumi

* A/s "Latvijas Finieris", noslēdzot līgumu ar Somijas firmu "Neste Resins" par karbamīda - formaldehīda sveķu ražošanas tehnoloģijas un kvalitātes kontroles "know how" iegādi, 1999. gadā plāno saražot 16 000 tonnu karbamīda - formaldehīda sveķu, kuru lielāko daļu starptautiskajā tirgū realizēs somu kompānija.

* A/s "Latfood" sākusi ražot jaunu produktu — čipsus ar sēņu garšu —, kas ir principiāli jauns izstrādājums šajā produktu grupā.

* Preču deficīta apstākļos Krievijā radies paaugstināts pieprasījums pēc Latvijas pārtikas produktiem. Vislielākais pieprasījums šobrīd ir pēc piena produktiem, īpaši pēc sviesta. Arī zivsaimniecības uzņēmumi pēc ilgstošas dīkstāves novembrī Krievijā spējuši realizēt 15% no kādreizējā eksporta apjoma uz šo valsti. Krievijas tirgus zaudēšana spiedusi uzņēmumus pārorientēties uz Vidusāzijas valstu tirgiem.

* Vislielāko ārvalstu investīciju Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā ir veicis Dānijā reģistrētais konsorcijs "Tilts Communications" — 96,206 milj. latu, otrs lielākais Honkongā reģistrētais uzņēmums "Asean Interests Limited", kas investējis 42,467 milj. latu, bet tuvākais lielākais ir Krievijas firma a/o "Trans Ņeftjprodukt", kas investējusi 36,578 milj. latu, pārējie ārvalstu investori Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā investējuši mazāk par 20 milj. latu.

*

Latvijā reģistrēto kopuzņēmumu vidū dominē Krievija (1634 kopuzņēmumi), tad seko ASV ar 1038 un Vācija ar 998 kopuzņēmumiem.

* SIA "Līvānu mājas un logi" ar Valsts nodarbinātības dienesta atbalstu sākusi ražot skujkoku un bērza bērnu gultiņas. Šādu produkcijas veidu apguva, lai maksimāli izmantotu koksni, jo šī ražotne spēj izmantot maza izmēra sagataves. Radītas 20 papildu darba vietas, kurās strādā Līvānu iedzīvotāji, kuri līdz šim bija bezdarbnieki. Šogad kopējais strādājošo skaits sasniedz 95.

Pēc Latvijas preses informācijas

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!