• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības pārbaudēm, to biežumu un izmeklējumu apjomu personām, kuras nodarbojas vai vēlas nodarboties ar prostitūciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1998., Nr. 388/399 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51730

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta informācija

Par izmaiņām nodokļu un muitas likumdošanā

Vēl šajā numurā

30.12.1998., Nr. 388/399

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Labklājības ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 319

Pieņemts: 16.12.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrijas rīkojums Nr.319

Rīgā 1998. gada 16. decembrī

Par veselības pārbaudēm, to biežumu un izmeklējumu apjomu personām, kuras nodarbojas vai vēlas nodarboties ar prostitūciju

Izdots saskaņā ar Ministru kabineta 1998. gada 4. novembra noteikumu Nr. 427 "Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi" 3. un 7. punktu

Lai ierobežotu seksuāli transmisīvo slimību izplatību valstī, apstiprināt:

1. Instrukciju par veselības pārbaužu veikšanas kārtību personai, kura vēlas nodarboties vai nodarbojas ar prostitūciju (1. pielikums)

2. Veselības kartes paraugu personai, kura vēlas nodarboties vai nodarbojas ar prostitūciju (2. pielikums). Veselības karti izdod grāmatiņas veidā, tās izmēri 10x10 cm.

3. Veselības kartes personai, kura vēlas nodarboties vai nodarbojas ar prostitūciju, izsniedz sertificēts dermatovenerologs, sākot ar 1999. gada 1. janvāri.

Līdz 1999. gada 1. janvārim personai, kura vēlas nodarboties vai nodarbojas ar prostitūciju, sertificēts dermatovenerologs veselības kartes vietā izsniedz izrakstu no ambulatorā, stacionārā slimnieka medicīniskās kartes (forma nr. 27/u).

4. Sākot ar 1999. gada 1. janvāri veselības kartes personai, kura vēlas nodarboties vai nodarbojas ar prostitūciju, izdošanu un realizēšanu dermatovenerologiem organizēt un nodrošināt Veselības statistikas, informācijas un medicīnas un tehnoloģijas centra direktoram E.Lavendelim.

5. Kontroli pār šī rīkojuma izpildi veikt Ārstniecības departamenta Veselības aprūpes pārraudzības nodaļas vadītāja vietniecei L.Rudzei.

Labklājības ministrs V.Makarovs

 

1. pielikums

Instrukcija par veselības pārbaužu veikšanas kārtību personai, kura vēlas nodarboties vai nodarbojas ar prostitūciju

1. Šī instrukcija nosaka pirmreizējo un periodisko veselības pārbaužu veikšanas kārtību personai, kura vēlas nodarboties vai nodarbojas ar prostitūciju, saskaņā ar Ministru kabineta 1998. gada 4. novembra noteikumu "Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi" 3. un 7. punktu. Instrukcija nosaka veselības pārbaužu apjomu un biežumu.

2. Ierakstu par veselības pārbaudi Veselības kartē personai, kura vēlas nodarboties vai nodarbojas ar prostitūciju, veic sertificēts dermatovenerologs ne retāk kā vienu reizi mēnesī.

3. Veselības pārbaude obligāti tiek veikta sifilisa, gonorejas un HIV infekcijas diagnostikai un nepieciešamības gadījumā pārējo seksuāli transmisīvo slimību diagnostikai.

4. Fiziskai personai, kura nodarbojas ar prostitūciju, reizi pusgadā jāiesniedz dermatovenerologam ģimenes ārsta slēdziens par vispārējo veselības stāvokli.

5. Šajā instrukcijā minētās pirmreizējās un periodiskās veselības pārbaudes ir maksas pakalpojums, kas netiek finansēts veselības aprūpes pakalpojuma minimuma ietvaros.

Ārstniecības departamenta direktors O.Velmers

 

2. pielikums

PROST1.JPG (46720 BYTES)

PROST2.JPG (32832 BYTES)

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!