• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vizīti Dānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.1998., Nr. 355/356 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51766

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vizīti Francijā

Vēl šajā numurā

01.12.1998., Nr. 355/356

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vizīti Dānijā

Valsts prezidents: 7.8. decembrī

Valsts prezidents Guntis Ulmanis 7. un 8.decembrī uzturēsies darba vizītē Dānijā. Vizītes laikā paredzēts Valsts prezidenta priekšlasījums Kopenhāgenas universitātē "Latvija jaunā laikmeta priekšvakarā", vizīte pie Dānijas karalienes Margrētas II, tikšanās Kopenhāgenas Rātsnamā ar galvaspilsētas lordmēru Jensu Krameru Mikelsenu.

A.Ulmanes kundze apmeklēs centru "Novu Nordisk" Kopenhāgenā. "Novo Nordisk" ir viena no lielākajām biotehnoloģijas sabiedrībām pasaulē, pasaules līdere insulīna un cukura diabēta slimības pretlīdzekļu ražošanā. Ar īpaša fonda stapniecību sabiedrība veic lielus ieguldījumus zinātnes un humanitāro jautājumu atbalstam.

7.decembra vakarā Kopenhāgenas Rātsnamā notiks pieņemšana par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 80.gadadienai. Viesus sagaidīs Valsts prezidents un Aina Ulmanes kundze, apsveikuma uzrunas teiks G.Ulmanis un Kopenhāgenas lordmērs.

8.decembrī G.Ulmanis iecerējis tikties ar Dānijas premjerministru Polu Nīrupu Rasmusenu, pēc tam notiks Valsts prezidenta preses konference. Paredzētas sarunas ar Folketinga spīkeru Ivaru Hansenu.

Latvijas un Dānijas nacionālās intereses un ārpolitiskie mērķi ir līdzīgi: stabilitātes un drošības veicināšana Baltijas jūras reģionā un Eiropā kopumā, minētā reģiona līdzsvarota attīstība, ziemeļnieku demokrātisko vērtību ieviešana. Dānija konsekventi atbalsta un aktīvi lobē Latvijas un pārējo Baltijas valstu uzņemšanu Eiropas Savienībā (ES) un NATO politiskajā un praktiskajā līmenī. Kopā ar Zviedriju Dānija 1997.gadā visaktīvāk atbalstīja vienoto starta līniju ES kandidātvalstīm pirms Luksemburgas sanāksmes 1997.gada jūlijā. Tagad Dānija risina aktīvas sarunas ES dalībvalstīs un Eiropas Komisijā, lai panāktu Latvijas uzaicināšanu uz aktīvajām sarunām šā gada decembrī. Dānija atbalsta arī iespējami drīzu Baltijas valstu uzņemšanu NATO. Latvija un Dānija sekmīgi sadarbojas iekšlietu, tieslietu, aizsardzības, vides aizsardzības un citās jomās, kā arī būvniecībā un reģionālajā attīstībā, ļoti aktīvi noris ekonomiskā sadarbība.

Pēc statistikas datiem, Latvija ir vienīgā Austrumeiropas valsts, kurai ir pozitīva bilance ar Latviju. Pēc Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Dānija 1997.gada Latvijas lielākajos uzņēmumos ieguldījusi divreiz vairāk investīciju nekā apjoma ziņā otra lielākā ieguldītāja Krievija.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!