• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas asamblejas 13. sesiju Tallinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.1998., Nr. 355/356 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.12.1998., Nr. 355/356

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Par Baltijas asamblejas 13. sesiju Tallinā

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā trīs dienas — no 26. līdz 29.novembrim — notika Baltijas asamblejas 13. sesija, kuras priekšsēdētājs bija Igaunijas delegācijas vadītājs Arnolds Rītels. Mūsu valsts delegāciju Baltijas asamblejas 13. sesijā vadīja 7. Saeimas deputāts Romualds Ražuks, Baltijas asamblejas prezidija priekšsēdētāja vietnieks, bet Lietuvas delegāciju — Baltijas asamblejas prezidija loceklis Egidijs Bičkausks.

Sesijas uzmanības centrā bija Baltijas valstu loma, to drošības un enerģētikas problēmas apvienotajā Eiropā. 13. sesija pieņēma deklarāciju NATO paplašināšanas sakarā, deklarāciju par Amerikas Savienoto Valstu 105. sasaukuma Kongresa 2. sesijas rezolūciju Nr. 320, kurā, kā zināms, ieteikts Krievijai pasludināt par nelikumīgiem un spēkā neesošiem Molotova–Ribentropa neuzbrukšanas paktu un tā slepenos papildprotokolus, rezolūciju par masu pasākumu drošības garantēšanu, rezolūciju par alkohola akcīzi un par tirdzniecību ar alkoholu; rezolūciju par projekta "Via Baltica" īstenošanu, kā arī lēmumu par grozījumiem Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas un Lietuvas Republikas Baltijas asamblejas nolikumā un lēmumu par Baltijas asamblejas 1999. gada budžeta sagatavošanu.

Baltijas asambleja neatrada par lietderīgu apspriest Krievijas Federācijas un Baltkrievijas priekšlikumu par Baltijas valstu iestāšanos NVS.

Tallinā tika nolemts Baltijas asamblejas nākamo sesiju sarīkot 1999.gada pavasarī Lietuvā. Par Baltijas asamblejas prezidija priekšsēdētāju ievēlēja Lietuvas delegācijas vadītāju Laimu Andrikieni. Mūsu valsti Baltijas asamblejas prezidijā pārstāvēs Latvijas delegācijas vadītājs Romualds Ražuks, Igauniju — Arnolds Rītels.

Baltijas asamblejas 13. sesija Tallinā kļuva par jaunu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vienotības apliecinātāju un šī procesa kontinuitātes nodrošinātāju.

Jānis Ūdris, "LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!