• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Zemes Reformas Vēstnesis" - nāk klajā 2. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.1997., Nr. 61/62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51858

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi. Notāru, tiesu ziņas. Konkursi

Vēl šajā numurā

28.02.1997., Nr. 61/62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Zemes Reformas Vēstnesis” — nāk klajā 2.burtnīca

Žurnāla kārtējo numuru ievada sadaļa “Zemes reformas lietas”. Tajā lasāms Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora Gunta Grūbes stāstījums “Kadastra reģistrā — trešā daļa no visiem zemes īpašumiem”. Līdzās publicēti jaunākie dati par zemes īpašumu un lietojumu reģistrāciju kadastrā. Publicēti vairāki Ministru kabineta noteikumi — grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatā”, grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 18.jūlija noteikumos nr.216 “Par nekustamā īpašuma lietošanas tiesību aprobežojumu ar energoapgādes uzņēmumu ārējiem objektiem”, Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā pieņemtie “Noteikumi par zemes privatizāciju un atsavināšanu Latvijas Republikas pilsētās”.

Tālāk lasāms 6.Saeimas deputātes Annas Seiles Latvijas ģeogrāfu kongresā nolasītais referāts “Zemes reformas tiesiskās, finansiālās un reģionālās īpatnības”. Par situāciju zemes pārraudzībā raksta Latvijas Zemes kadastra centra Pārraudzības daļas vadītājs Pēteris Ivbulis. Publicēti vairāki jauni likumi — “Grozījumi likumā “Par zemes privatizāciju lauku apvidos””, “Grozījumi likumā “Par zemes nodokli””, “Grozījums Augstākās padomes 1992.gada 15.septembra lēmumā “Par Latvijas Republikas likuma “Par nekustamā īpašuma piespiedu atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām” spēkā stāšanās kārtību””, “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas fondiem””.

Teritoriālās reformas lietām veltītajā sadaļā dots vārds Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pilsētvides un apdzīvoto vietu nodaļas vadītājam Martam Valdmanim, kurš pievērsies teritoriālplānošanas problēmām. Publicēts arī Somijas pašvaldību asociācijas vecākā konsultanta Timo Linkolas referāts “Speciālista viedoklis par Latvijas vietējo un rajonu pašvaldību reformām”. Ievietoti arī Ministru kabineta “Noteikumi par īpaši atbalstāmajiem reģioniem”.

Sadaļu “Privatizācijas lietas” ievada Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas sekretāra Induļa Krauzes komentārs “Par grozījumiem likumā “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”” un zvērināta advokāta palīdzes Anitas Šnēveles referāts “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”. Līdzās publicēti dokumenti, ar kuriem noteiktas izmaiņas privatizācijas likumdošanā.

Pievērsdamies Baltijas valstu kartogrāfijas vēstures pētījumiem un problēmām, Dr.ģeogr. Jānis Štrauhmanis atklāj mērniecības un kartogrāfijas sadaļu. Plaša materiālu kopa ievietota sadaļā “Mežu lietas”: valsts mežu ministra Arvīda Ozola komentārs, informācija par konferenci “Latvijas mežus tautas labklājībai”, mežzinātnieka Kārļa Brīvības raksts “Meža un lauksaimniecībā izmantojamās zemes nedrīkst aizlaist”. Publicēti arī likumdošanas jaunumi.

64 lappušu biezo žurnālu noslēdz sadaļa “Zemkopības lietas”. Te lasāma intervija ar Zemkopības ministrijas valsts sekretāru Jāni Lapši “Reformu laiks nav beidzies”, anotācija par grāmatu “Latvijas lauksaimniecības politikas apskats”, kā arī jaunākais likumdošanā. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!