• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.1997., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52063

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par prezidenta vēlēšanu kopsakarībām

Vēl šajā numurā

31.07.1997., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Par Valsts prezidenta vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs

Vakar, 30.jūlijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis devās darba komandējumā uz Amerikas Savienotajām Valstīm.

Šā gada 20.janvārī Amerikas Juristu asociācijas Viduseiropas un Austrumeiropas tieslietu iniciatīvas valde un konsultatīvā padome nominējusi Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani CEELI (“Central and East European Law Iniciative”) balvas saņemšanai. CEELI balva tiek piešķirta par ievērojamu ieguldījumu tiesiskas valsts attīstībā. Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija notiks 2.augustā Sanfrancisko. Balva, ko saņems Latvijas Valsts prezidents, apliecina to milzīgo darbu, kas Latvijā veikts demokrātijas un tiesiskuma nostiprināšanā pēdējo gadu laikā.

Preses konferencē pirms izlidošanas G.Ulmanis sacīja, ka dodas šajā vizītē ar lielu atbildības sajūtu. Galvenās un svarīgākās vizītes tēmas, kā atzīmēja Valsts prezidents, ir Latvijas demokrātiskā attīstība, politiskā sistēma un Latvijas nākotne. Vizīte apliecina arī Amerikas sabiedrības interesi par Latviju, Amerikas biznesa aprindu vēlēšanos investēt Latvijā. Kā otru pasākumu šī brauciena ietvaros Valsts prezidents minēja tikšanos ar Amerikas latviešu kopienas pārstāvjiem. “Es domāju, ka mēs runāsim par to, kas būtu darāms Latvijas valstij, lai aicinātu savus tautiešus vairāk palīdzēt tai un strādāt Latvijas valsts labā”, teica Valsts prezidents. “Trešā tēma ir armijas tēma, un es ceru, ka man dažu dienu laikā izdosies sīkāk iepazīties ar Amerikas armijas organizāciju”, sacīja G.Ulmanis. Viņš izteica cerību, ka ASV arī turpmāk sniegs praktisku palīdzību Latvijas armijas veidošanā.

Valsts prezidents G.Ulmanis šīs vizītes ietvaros apmeklēs arī Latvijas misiju ANO Ņujorkā, lai pārrunātu pašlaik aktuālākos jautājumus.

Valsts prezidenta preses dienests


Par pateicības rakstiem civilo dienestu pārstāvjiem

Vakar, 30. jūlijā, Iekšlietu ministrijā iekšlietu ministra v.i. Juris Kaksītis pasniedza IeM pateicības rakstus tiem Rīgas pilsētas civilo dienestu pārstāvjiem, kuri ar lielu personisko un profesionālo atbildību un situācijas izpratni palīdzēja Valsts policijas un Drošības policijas darbiniekiem šā gada 10. un 11. jūlijā atbrīvot ķīlnieci, kuras dzīvību apdraudēja terorists.

Apbalvoto vidū ir 18 Rīgas TTP, “Rīgas gaismas”, “Rīgas gāzes”, “Lattelekom”, Rīgas ātrās un neatliekamās palīdzības dienesta darbinieki. Vakar Iekšlietu ministrijas pateicības rakstus saņēma deviņi iepriekšminēto dienestu darbinieki, bet parējie savus apbalvojumus saņems darba vietās.

Pateicības raksti piešķirti Ansim Kreicbergam, Lidijai Dambergai, Jānim Vīksnam, Kurtam Norbertam, Ādolfam Rungainim, Guntaram Strautmanim, Tālim Galdiņam, Guntai Krišjānei, Semjonam Štriham, Olgai Rukmanei, Sarmītei Villerei, Agrim Jirgensonam, Aleksandram Kazakam, Aleksandram Sevastjanovam, Tālrītam Krūmiņam, Nikolajam Antonovam, Jānim Kazainim, Imantam Laņšam.

IeM preses centrs

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vienai no apbalvotajām — ātrās medicīniskās palīdzības darbiniecei Sarmītei Villerei — atzinību apliecina Ministru prezidenta biedrs, iekšlietu ministra vietas izpildītājs Juris Kaksītis un ministrijas valsts sekretārs Andris Staris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!