• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" pie jums dodas 18. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.1997., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52065

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs

Vēl šajā numurā

31.07.1997., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums dodas 18.burtnīca

Godātie lasītāji, šī valsts normatīvo aktu burtnīca pie Jums dodas ar likumu, kas pieņemts 19.jūnijā, un Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 25.jūnija līdz 1.jūlijam. Saeimas pieņemtie grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā attiecas uz sodiem par transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, braukšanas ātruma pārsniegšanu un citiem satiksmes noteikumu pārkāpumiem, kā arī uz sodiem budžeta iestāžu amatpersonām par budžeta līdzekļu nereģistrēšanu vai Valsts kases sniegtā asignējuma pārsniegšanu. Likumā noteikts, kādas Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonas ir tiesīgas izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas un uzlikt sodus muitas iestāžu vārdā.

Ministru kabinets izdevis “Noteikumus par darbu veikšanas projekta sastāvu un izstrādāšanas nosacījumiem (Latvijas būvnormatīvs LBN 310–97)”. Izdoti arī ieteikumi “Būvvaldes paraugnolikums”. “Makšķerēšanas noteikumi” nosaka to, kā fiziskās personas var nodarboties ar makšķerēšanu, zemūdens medībām, vēžu un citu ūdens bezmugurkaulnieku ieguvi. Doti minimālie zivju garumi un to pieļaujamais skaits konkrētām sugām: alatām, līdakām, zušiem, vēžiem u.c. Saskaņā ar likumu “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” izdoti noteikumi par kārtību, kādā ar šo nodokli apliekams ienākums no kokmateriālu un augoša meža pārdošanas. “Valsts noslēpuma aizsardzības noteikumi” paredz vienotu režīmu valsts noslēpuma aizsardzībai gan valsts, gan pašvaldību institūcijās. Tie attiecas arī uz uzņēmumiem, kas, pildot valsts vai pašvaldību pasūtījumu, kļūst par valsts noslēpuma subjektiem. Noteikumiem ir 17 pielikumi ar veidlapu, reģistrācijas žurnālu un sūtījumu noformēšanas paraugiem. Izdoti arī noteikumi “Valsts noslēpuma objektu saraksts”, kuros norādīts, kādi objekti (informācija) atbilst konkrētai slepenības pakāpei: sevišķi slepeni, slepeni vai konfidenciāli. “Noteikumi par augstākās izglītības un zinātnisko grādu diplomu paraugiem” nosaka jaunus diplomu paraugus, kas doti trijos pielikumos: bakalaura un maģistra diploms, augstākās profesionālās izglītības un augstākās profesionālās kvalifikācijas diploms un doktora un habilitētā doktora diploms. Grozījumi izdarīti noteikumos “Par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā”, “Par pasākumiem, kas veicami, lai nodrošinātu divpusēju starpvalstu līgumu izpildi par sauszemes robežas atjaunošanu” u.c. Apstiprināti bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Valsts robežbūve” statūti, “Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisijas nolikums” un izdarīti grozījumi “Pārtikas padomes nolikumā” un “Vērtspapīru tirgus komisijas nolikumā”. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!