• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas diplomāta vizīti Par konsulārajām konsultācijām Par pirmo nevalstisko organizāciju forumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1997., Nr. 249 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents

Vēl šajā numurā

30.09.1997., Nr. 249

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Zviedrijas diplomāta vizīti

Vakar, 29. septembrī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Zviedrijas Karalistes Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Eiropas Savienības jautājumos Gunnaru Lundu ( Gunnar Lund ).

Sarunas dalībnieki lietišķi pārrunāja ES paplašināšanas norisi, tostarp gaidāmo ES galotņu konferenci Luksemburgā. V.Birkavs un G.Lunds bija vienisprātis, ka vienlaicīga sarunu uzsākšana ar visām kandidātvalstīm ir visoptimālākais un vistaisnīgākais lēmums, lai veicinātu reformas Viduseiropas un Austrumeiropas valstīs, kā arī lai paātrinātu ES paplašināšanās procesu.

Zviedrijas diplomāts augstu novērtēja Latvijas valdības darbību pēc Eiropas Komisijas viedokļa publicēšanas, it īpaši rīcības plāna sagatavošanu un īstenošanu. G.Lunds apstiprināja, ka Zviedrija konsekventi atbalsta Latvijas centienus iestāties ES. V.Birkavs norādīja, ka Latvija būtu ieinteresēta sadarbībā ar Zviedriju, lai uzlabotu valsts administrācijas spējas, kā arī iekšlietās un tieslietās. Abas puses atzinīgi novērtēja Rīgas Juridiskās augstskolas izveidošanu.

Pēcpusdienā LR ĀM valsts sekretārs Māris Riekstiņš tikās ar Zviedrijas Karalistes Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Gunnaru Lundu, lai apmainītos viedokļiem par ES paplašināšanās gaitu.

Par konsulārajām konsultācijām

25. un 26.septembrī Rīgā notika Baltkrievijas Republikas un Latvijas Republikas Ārlietu ministriju konsultācijas konsulārajos jautājumos. Latvijas delegāciju vadīja LR Ārlietu ministrijas Konsulāri tiesisko jautājumu nodaļas vadītājs Uldis Simsons, Baltkrievijas Ārlietu ministrijas ekspertu delegāciju — Vladimirs Avtuhs.

Delegācijas draudzīgā un konstruktīvā gaisotnē pārrunāja aktuālus konsulāros jautājumus, kā arī apmainījās viedokļiem par iespēju noslēgt divus starpvaldību līgumus: “Par pilsoņu savstarpējiem braucieniem” un “Par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kuras ieceļo un uzturas nelegāli”. Abas puses pauda ieinteresētību jau tuvākajā nākotnē sākt sarunas par šo līgumu projektiem.

ĀM preses centrs

Par pirmo nevalstisko organizāciju forumu

Aizvakar, 28.septembrī, beidzās Nevalstisko organizāciju (NVO) forums, kas trīs dienas norisinājās Rīgā, Kongresu namā. Tur kā dialoga partneri tikās nevalstiskās organizācijas un valsts, pašvaldību institūcijas un NVO atrada jaunus sadarbības partnerus. Forums liecina, ka Latvijā strauji attīstās nevalstiskās organizācijas, kas spēj sekmēt pat sabiedrības atveseļošanās procesus un valsts demokrātisku attīstību.

Foruma 6 nozaru diskusijās, kuras notika 22 darba grupās, kā arī 8 lielajās plenārsēdēs un paneļdiskusijās nevalstisko organizāciju pārstāvji kopā ar Saeimas, valdības valsts institūciju un pašvaldību, starptautisko organizāciju un fondu, masu mediju pārstāvjiem izvērtēja esošo situāciju un atrada kopīgus dažādu problēmu risinājuma ceļus.

Forumā piedalījās gandrīz 800 pārstāvju no 335 NVO, ap 15 pārstāvju no ministrijām, 20 pašvaldību pārstāvji, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kultūras ministre Ramona Umblija, Ministru prezidenta biedrs Juris Kaksītis, ap 50 masu mediju pārstāvju. Viesu vidū bija Eiropas Komisijas, Dānijas, Lielbritānijas un citi ārvalstu vēstnieki, vairāku starptautisku fondu pārstāvji, Saeimas deputāti, kā arī Mavriks Vulfsons, Imants Ziedonis, Jānis Strazdiņš.

Pasākumu atbalstīja ANO Attīstības programma, ASV vēstniecības Demokrātijas komisija, Eiropas Komisijas delegācija, Lielbritānijas vēstniecība, Norvēģijas vēstniecība, Pasaules brīvo latviešu apvienība, Rīgas Dome, Sorosa fonds — Latvija un vairākas firmas.

Gan dalībnieki, gan viesi, gan foruma atbalstītāji atzina, ka iesāktais darbs ir jāturpina un arī nākotnē nepieciešami šādi pasākumi.

Nevalstisko organizāciju centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!