• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas materiāli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.1997., Nr. 249 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas materiāli

Vēl šajā numurā

30.09.1997., Nr. 249

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Frakciju padomes 25.septembra sēdi

1. Frakciju padomes sēdē izskatīja jautājumu par Eiropas lietu komisijas ierosinājumu noteikt frakciju pārstāvniecību Eiropas Parlamenta un LR Saeimas Parlamentārajā komitejā. Parlamentārā komiteja tiek izveidota Eiropas līguma ietvaros kā sadarbības veids starp Eiropas Parlamentu un asociēto valstu parlamentiem. Komisija pieņems procedūru noteikumus, un to pārmaiņus vadīs kāds no EP deputātiem un kāds no LR Saeimas deputātiem.

Eiropas Parlamentu un LR Saeimu Parlamentārajā komitejā pārstāvēs 12 deputāti no katra parlamenta, kā arī 8 aizvietotāji no katra parlamenta.

Frakciju padome nolēma izvirzīt darbam Parlamentārajā komitejā vienu Saeimas Prezidija pārstāvi, kurš atbild par ārlietām, un Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju (ievērojot minēto amatpersonu frakciju piederību un iekļaujot viņus kopīgajā frakciju pārstāvniecībā).

Nolēma noteikt šādu frakciju pārstāvniecību Parlamentārajā komitejā: “Latvijas ceļam” — 3 deputāti; DP “Saimnieks” — 3 deputāti; “Tēvzemei un Brīvībai” — 3 deputāti; LZS, KDS, LDP un Latvija Nacionālās reformu partijas un Zaļās partijas koalīcijai — 1 deputāts; opozīcijas frakcijas pārstāvjiem — 2 deputāti.

Aizvietotājus nolēma izvirzīt pēc šāda pārstāvniecības principa: “Latvijas ceļam”, DP “Saimniekam” un “Tēvzemei un Brīvībai” — katrai frakcijai pa diviem deputātiem, LZS, KDS, LDP un Latvijas Nacionālās reformu partijas un Zaļās partijas koalīcijai — viens deputāts, opozīcijas frakcijām — viens deputāts.

Frakcijām kandidatūras lūgums iesniegt Saeimas priekšsēdētāja biedram A.Amerikam.

2. Frakciju padomē tika pieņemts lēmums Saeimas Prezidijam sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi šā gada 1.oktobrī pulksten 15.

Priekšlikumus darba kārtībai Saeimas frakcijām un komisijām iesniegt līdz 26.oktobrim pulksten 17 Saeimas Kancelejā.

Saeimas sekretārs I.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!