• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Japānas jaunais vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.1997., Nr. 286 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Japānas jaunais vēstnieks Informācija

Vēl šajā numurā

31.10.1997., Nr. 286

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Japānas jaunais vēstnieks

— pie Saeimas priekšsēdētāja

Vakar, 30. oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Takeši Fudži. Viņš vēstnieka amatā nomainījis Kagečiku Matano, kurš pildīja Japānas vēstnieka Latvijā pienākumus no 1995. gada aprīļa līdz 1997. gada augusta vidum.

Saeimas priekšsēdētājs A. Čepānis augstu novērtēja faktu, ka Japāna bija viena no pirmajām valstīm, kas atjaunoja diplomātiskās attiecības ar Latviju pēc neatkarības atgūšanas, kā arī to, ka Japāna neatzina Baltijas valstu vardarbīgo iekļaušanu PSRS 1940. gadā. Viņš izteica cerību, ka Takeši Fudži savā vēstnieka darbā gūs Latvijas politiķu atsaucību, un akcentēja, ka sadarbībai ar Japānas parlamentāriešiem Saeimā ir izveidota sadarbības grupa, kurā pārstāvēti visu parlamentā esošo frakciju pārstāvji.

Japānas vēstnieks pastāstīja, ka pirms došanās uz Latviju viņš ticies ar savas valsts parlamentāriešiem, kuri sadarbību ar Latvijas kolēģiem novērtējuši ļoti augstu un izteica apņemšanos pastiprināt šādu sadarbību dažādos līmeņos. Būdams finansu speciālists, Takeši Fudži apliecināja Japānas pozitīvo vērtējumu Latvijas centieniem ekonomiskās situācijas sakārtošanā un vēlmi darboties Latvijā efektīviem ekonomikas projektiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!