• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Spānijas sadarbības paplašināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.1997., Nr. 309/310 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru kabineta 25.novembra sēdi. Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

28.11.1997., Nr. 309/310

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Spānijas sadarbības paplašināšanu

Ministru prezidenta oficiālā vizīte Spānijā

Ministru prezidents Guntars Krasts 25.novembrī tikās ar Spānijas uzņēmēju asociācijas konfederācijas pārstāvjiem.

Tikšanās gaitā Ministru prezidents uzstājās ar priekšlasījumiem par investīciju un tirdzniecības iespējām Latvijā. Pasākumā piedalījās daudzi Spānijas uzņēmēji, kas aktīvi iesaistījās diskusijās. Galvenie temati bija privatizācija un zemes iegūšanas iespēja īpašumā Latvijā, kā arī sadarbības iespējas zivsaimniecībā, zvejniecībā, vides aizsardzībā, celtniecības materiālu ražošanā, kā arī tirdzniecības, pārtikas rūpniecības un vieglās rūpniecības jomā. Paredzams, ka iespēju izpētes braucienā uz Baltiju dosies Spānijas lielākās komercbankas — BBV pārstāvji, kurus interesē vīna tirdzniecība, enerģētikas un finansu sektors Latvijā.

26.novembrī Ministru prezidents tikās ar Spānijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Avjeru Ruperesu.

Sarunu galvenais temats — ES paplašināšanās jautājumi. Spānijā tie ir valdības kompetencē, taču H.Ruperess apliecināja Spānijas parlamenta atbalstu vienotas starta līnijas politikai attiecībā uz visām ES kandidātvalstīm, ar to uzsverot, ka Spānijas un Latvijas pozīcijas šajā jautājumā ir vienādas.

26.novembrī notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Māra Riekstiņa darba brokastis ar Spānijas Ārlietu ministrijas vadību. Sarunu galvenie temati: ES paplašināšanās process, iespējamais Luksemburgas tikšanās rezultāts, divpusējo līgumattiecību attīstības nostiprināšanās, kā arī Spānijas iestāšanās pieredze Eiropas Savienībā. Sarunas gaitā minēta arī spāņu kompānija, kas jau strādā un sniedz padomus Latvijai par iestāšanos procesu ES. Pārrunātas Latvijas ierēdņu stažēšanās iespējas Spānijā. Paredzams, ka komerciālās sadarbības apmaiņas ietvaros nākamgad tiks rīkots Baltijas nedēļas pasākums Madridē.

Spānijas Ārlietu ministrijas ģenerālsekretārs apstiprināja vienotās starta līnijas nepieciešamību attiecībā uz ES kandidātvalstīm. Latvijas viedoklis par ES paplašināšanos ir līdzīgs Spānijas viedoklim: ir svarīgi parādīt Latvijas dinamisku attīstību, jo tieši sarunas ar ES kandidātvalstīm būs objektīvais kritērijs, pēc kā varēs spriest par iestāšanās gatavību Eiropas Savienībā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!