• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Decembrī - tautas kārta "Ventspils naftai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.1997., Nr. 309/310 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52246

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Godīgums - viens no privātās uzņēmējdarbības pamatprincipiem

Vēl šajā numurā

28.11.1997., Nr. 309/310

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Decembrī – tautas kārta “Ventspils naftai”

Privatizācijas aģentūras kārtējā preses konferencē, kas notika 26. novembrī, galvenā uzmanība tika veltīta lielo uzņēmumu privatizācijai. Juridiskais direktors Viktors Šadinovs vērsa uzmanību uz to, ka decembra vidū notiks “Ventspils naftas” privatizācijas otrā jeb tā saucamā “tautas kārta”, kurā publiskajā piedāvājumā tiks nodoti 6 miljoni akciju jeb 5,74 procenti no sabiedrības pamatkapitāla. Akcijas atlases cena – 35 lati. Neizpārdotās akcijas būs iespējams iegādāties trešās kārtas dalībniekiem.

Savukārt “Latvijas kuģniecības” abi potencionālie investori parakstījuši konfidencialitātes līgumu un iemaksājuši vienu miljonu latu katrs. Abiem pretendentiem jāiesniedz grafiks, kā tie veiks iepazīšanos ar uzņēmumu.

“Latvijas gāzē” tiek risināti jautājumi par budžeta parādu. Notiek sarunas par pamatkapitāla palielinājumu. Iecerēts, ka viens miljons akciju tiktu laista publiskajā piedāvājumā par naudu, tādējādi iegūstot papildu līdzekļus. Pārējo palielinājumu segtu abi stratēģiskie investori. Notikusi abu pušu tikšanās šajā jautājumā, tiek runāts arī par grozījumiem statūtos. Tālāk tiks izstrādāti noteikumi, lai darbinieki varētu parakstīties uz akcijām un lai “Latvijas gāzes” akcijas varētu nodot publiskajā piedāvājumā.

Patlaban Privatizācijas aģentūras valde gatavo lēmumu par to, ka “Latvenergo” atsevišķie TEC, HES, sadales tīkli un augstsprieguma pārvade tiek izveidoti par statūtsabiedrības uzņēmumiem kā viena īpašnieka – akciju sabiedrības “Latvenergo”– uzņēmums. Šādā veidā ir iespējama sabiedrības strukturēšana tālākai privatizācijai. Turklāt radīsies priekšstats par to, cik rentabli vai nerentabli strādā katra struktūrvienība.

Paredzēts decembra sākumā apstiprināt akciju neoficiālo cenu diviem uzņēmumiem, kas piedalās publiskajā piedāvājumā – Zinātniski pētnieciskajai saimniecībai “Sigulda”– 2, 78 un Kurzemes ciltslietu mākslīgās apsēklošanas stacijai – 3,99 lati. Līdz 12. decembrim publiskajā piedāvājumā atrodas apdrošināšanas sabiedrības “Latva” akcijas.

No šā gada 24. novembra līdz 2. decembrim notiek Latvijas Unibankas globālo depozitāro sertifikātu starptautiskais piedāvājums. Reklāmas kampaņas pasākumos Eiropas un Amerikas Fondu biržās piedalās Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektors Jānis Naglis. Kā informēja PA finansu direktors Ilmārs Razumovskis, ārvalstu investoriem tiks pārdotas 5,39 miljoni PA piederošo Unibankas akciju. Līdz ar to valsts daļa samazināsies līdz 10 procentiem. Jāpiebilst, ka Unibanka būs vienīgais uzņēmums Baltijas valstīs un viens no nedaudzajiem Austrumeiropā, kura akcijas tiks kotētas Londonas Fondu biržā.

Ingrīda Rumbēna, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!