• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas Prezidija 1996. gada 26. februāra sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.02.1996., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas ziņas

Vēl šajā numurā

29.02.1996., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 1996. gada 26. februāra sēdi

1. Sēdē izskatīja sešus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi šā gada 28. februārī pulksten 18.00 un apstiprināja izsludināšanai ārkārtas sēdes darba kārtību.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1996. gada 29. februāra sēdes darba kārtību.

4. Pieņēma zināšanai deputāta M.Gobas iesniegumu par deputāta amata savienošanu ar Dobeles rajona paju sabiedrības — agrofirmas “Tērvete” valdes priekšsēdētāja amatu.

5. Pieņēma zināšanai Aizsardzības un iekšlietu komisijas informāciju par to, ka izveidota Aizsardzības un iekšlietu komisijas apakškomisija alternatīvo likumprojektu izstrādei.

Par minētās apakškomisijas priekšsēdētāju ievēlēts deputāts J.Ādamsons.

6. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka desmit Saeimas deputāti ir izveidojuši Latvijas — Japānas parlamentāro atbalsta grupu.

7. Pieņēma zināšanai informāciju par Latvijas — Francijas parlamentārās atbalsta grupas papildināto sastāvu un grupas biroju.

8. Pieņēma zināšanai informāciju par frakcijas “Latvijas ceļš” vadītāja vietnieka maiņu.

Ņemot vērā līdzšinējā frakcijas vadītāja vietnieka I.Bērziņa lūgumu atbrīvot viņu no frakcijas vadītāja vietnieka pienākumiem, par minētās frakcijas vadītāja vietnieci ievēlēta deputāte K.Lībane.

9. Izskatīja deputāta G.Eniņa iesniegumu, kurā ierosināts Saeimas sēdēs piedalīties valodas speciālistiem, kuru uzdevums būtu atzīmēt katra deputāta valodas kļūdas, lai starpbrīdī vai dienas beigās varētu tās konfidenciāli katram deputātam izskaidrot.

Prezidijs nolēma minēto iesniegumu izskatīt Frakciju padomes sēdē.

10. Izskatīja Saeimas Prezidija lēmuma projektu “Par Saeimas frakciju un komisiju darba finansiālo nodrošinājumu 1996. gadā”.

Prezidijs nolēma izskatīt minēto lēmuma projektu Frakciju padomes sēdē.

11. Izskatīja Latvijas — Izraēlas parlamentārās sadarbības grupas iesniegumu par deputātu grupas braucienu uz Izraēlu laikā no šā gada 11. aprīļa līdz 17. aprīlim.

Sakarā ar to, ka Latvijas — Izraēlas parlamentārās sadarbības grupas vadītājs J.Celmiņš nevarēja iesniegt Prezidijam oficiālu Izraēlas parlamenta ielūgumu, Prezidijs nolēma jautājuma izskatīšanu atlikt.

Tika izteikts viedoklis, ka deputātu grupas brauciens uz Izraēlu noformējams kā privātpersonu brauciens, iepriekš par to paziņojot Prezidijam un atbilstoši Kārtības ruļļa 8. panta 1. punktam izprasot neapmaksātu atvaļinājumu.

12. Izskatīja deputāta O.Deņisova iesniegumu sakarā ar incidentu pie frakcijām nepiederošo deputātu telpās Jēkaba ielā 16.

Saeimas kancelejas direktors M.Steins informēja Prezidiju, ka minētais incidents atrisināts. Katram pie frakcijām nepiederošajam deputātam personīgi adresētā korespondence tiks ievietota kopā ar plenārsēžu materiāliem dokumentu skapjos.

13. Izskatīja depuātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: 1) E.Jurkānam (Saeimas 22. februāra sēdes daļā); 2) A.Krastiņam (Saeimas 22. februāra sēdes daļās).

14. Piešķīra komandējumus:

1) deputātiem L.Kuprijanovai un A.Bartaševičam laikā no 2. marta līdz 5. martam uz starptautisko konferenci Minskā (Baltkrievija);

2) Saeimas Finansu nodaļas vecākajai grāmatvedei A.Nesaulei laikā no 23. marta līdz 26.martam uz semināru Parīzē (Francija).

Saeimas sekretārs I.Daudišs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!