• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.02.1996., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par likuma " Par bāriņtiesām un pagasttiesām" spēkā stāšanās laika pārcelšanu

Vēl šajā numurā

29.02.1996., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidenta atbilde

Dokuments nr. 404a

Par Grenctāles robežas un muitas punkta apmeklējumu

Sakarā ar 6. Saeimas sēdē izskatāmo dokumentu nr. 404, kurā deputāti J.Ādamsons, J.Dobelis, Ģ.Kristovskis, A.Saulītis un citi ir uzdevuši man jautājumu par Grenctāles robežas un muitas kontroles punkta apmeklējuma iemeslu un norisi, paskaidroju, ka:

Mana vizīte Grenctāles muitas un robežas kontroles punktā, lai uz vietas varētu pārliecināties par patieso situāciju tajā, tika plānota, ņemot vērā plašos sabiedrības slāņos, arī politiķu un uzņēmēju vidū, valdošo uzskatu, kā arī masu mediju pausto viedokli, ka pašreizējā valsts robežas un muitas kontroles funkciju realizācija neapmierinoši kalpo valsts ekonomisko interešu aizstāvībai un noziedzības novēršanai.

Diemžēl robežas apmeklējuma laikā atklātie fakti minētās pretenzijas neapstrīdami apstiprināja. Atklāto pārkāpumu novēršanu esmu uzdevis veikt visīsākajā termiņā aizsardzības ministram A.Krastiņa kungam un valsts ieņēmumu valsts ministrei A.Počas kundzei.

Noraidāma ir jautājumu uzdevušo deputātu versija par apmeklējuma provokatīvo raksturu (manas vizītes laikā Grenctālē esot bijuši Operatīvās darbības likuma normu pārkāpumi). Atkārtoti (masu medijos tas jau ir paskaidrots) uzsveru, ka bez iepriekš minētā Grenctāles robežas un muitas kontroles punkta apmeklējuma iemesla citi iemesli un mērķi nav bijuši. To apstiprina arī Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras veiktā pārbaude un tās pieņemtais lēmums šajā jautājumā.

Realizējot Valdības deklarācijā noteikto, kā arī lai rastu iespējami efektīvākos risinājumus valsts drošības un ekonomisko interešu aizstāvībai, arī turpmāk tiks plānoti mani dažādu valsts institūciju lietišķi apmeklējumi un pārbaudes uz vietas.

Cieņā, —

1996. gada 28. februārī A.Šķēle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!