• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ceļā pie Jums 4. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1996., Nr. 74/75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietpratēja papildus informācija

Vēl šajā numurā

30.04.1996., Nr. 74/75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — ceļā pie Jums 4. burtnīca

Godātie lasītāji, kartējā valsts normatīvo aktu burtnīca šoreiz pie Jums devusies plānāka nekā parasti. Tajā nav Saeimas pieņemto dokumentu, jo ziemas sesija tika slēgta marta beigās, bet nākamā — ārkārtas sesija — sākās tikai 11.aprīlī. Ministru kabineta dokumenti aptver laika posmu no 19.marta līdz 2.aprīlim. Apmēram puse no tiem ir grozījumi valdības agrāk pieņemtos tiesību aktos. Piemēram, noteikumos par likuma “Par uzņēmumu ienākuma nodokli” piemērošanu, par tirdzniecību Latvijas tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos, par darbā gūtā kaitējuma atlīdzināšanu, par bijušo lauku zemes īpašumu kompensācijas sertifikātu dzēšanu kārtību u.c. Noteikumi par trūcīgo ģimeņu sociālās palīdzības pabalstu un trūcīgo ģimeņu materiālā stāvokļa novērtēšanu nosaka jaunu kārtību iztikas līdzekļu deklarācijas aizpildīšanai un pabalstu piešķiršanai, tiem ir divi pielikumi — deklarācijas veidlapu un pabalsta aprēķina paraugi. Bāriņtiesu un pagasttiesu darbības noteikumi reglamentē dokumentu apriti, sēdes kārtību, aizbildnības un aizgādnības nodibināšanu vai izbeigšanu un citus jautājumus, kas saistīti ar šo tiesu darbību. Noteikumos par valsts pensiju pieprasīšanas un izmaksas kārtību Latvijas Republikas pilsoņiem, kuri izbrauc uz ārvalstīm, noteikts, kādi dokumenti un kādos termiņos iesniedzami Labklājības ministrijas Valsts sociālās apdrošināšanas fondam pensijas saņemšanai ārvalstīs. Noteikumi par zvejošanas pagaidkārtību Rīgas jūras līcī saskaņā ar ANO 1982.gada Jūras tiesību konvencijas 15.pantu nosaka zvejošanas kārtību līdz Latvijas Republikas jūras robežas delimitācijai. Noteikumi par valsts ģimnāzijām paredz, kādi uzdevumi jāveic šīm izglītības iestādēm un kā jānotiek to finansēšanai. Savukārt ar Ministru kabineta rīkojumu noteikts, ka Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā izveidojams Valsts jaunatnes iniciatīvu centrs, kas organizēs ārpusskolas audzināšanu un izglītību, kā arī metodiski nodrošinās ārpusstundu darbu.

Iespiešanai jau sagatavota “LV D” 5. burtnīca, kurā ievietoti visi no 2. līdz 10.aprīlim Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā pieņemtie noteikumi, ko Saeimas sesiju starplaikā Ministru kabinetam ir tiesības izdot ar likuma spēku. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!