• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ukrainas Valsts prezidents ar Latvijas Valsts prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1996., Nr. 74/75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vizītē - Krievijas Valsts domes deputāti

Vēl šajā numurā

30.04.1996., Nr. 74/75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ukrainas Valsts prezidents
ar Latvijas Valsts prezidentu

1996.gada 29.aprīlī notika telefona saruna starp Ukrainas Valsts prezidentu Leonīdu Kučmu un Latvijas Valsts prezidentu G.Ulmani. Latvijas prezidents izteica domu, ka Latvija ir ieinteresēta Ukrainas tālākajā attīstībā un integrācijā Eiropas procesos. Abu valstu prezidenti apsprieda situāciju valstīs un novērtēja to kā optimistisku. Ukrainas prezidents ierosināja sarunas laikā apspriest jautājumu par Eiropas rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) akcionāriem sesiju, kuru 1998.gadā savā valstī sarīkot pieteicās gan Latvija, gan Ukraina.

Sarunas gaitā tika atzīmēts, ka Latvijas diplomāti ir izdarījuši lielu sagatavošanas darbu, lai pārliecinātu ERAB akcionārus rīkot šo sesiju tieši Rīgā, taču arī Ukrainas galvaspilsētas kandidatūra radusi ne mazāku atbalstu ERAB akcionāru vidū. Abu valstu prezidenti bija vienisprātis par to, ka mūsu valstīm pašām ir jārod abpusēji akceptējams kompromiss.

Sarunas gaitā tika ieskicēts iespējamā kompromisa variants, saskaņā ar kuru Latvija, izrādot labo gribu Ukrainai un tās prezidentam un saprot Ukrainas ekonomiskās problēmas un tādējādi šādas ERAB sesijas nepieciešamību, varētu piekāpties un piekrist Kijevas kandidatūrai 1998.gadam, ja Ukraina palīdzēs garantēt to, ka nākamo sesiju Eiropas rekonstrukcijas un attīstības bankas akcionāri noteikti rīkotu Rīgā.

Ukrainas prezidents augsti novērtēja Latvijas gatavību apspriest šādu iespējamu kompromisu. Abu valstu prezidenti vienojās par to, ka jautājums tālāk un konkrētāk risināms, tiekoties Latvijas un Ukrainas ārlietu ministriem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!