• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministra atbildes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1996., Nr. 74/75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52420

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - zviedru augstskolas vadītāji

Vēl šajā numurā

30.04.1996., Nr. 74/75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministra atbildes

Dokuments nr.717a

Par veselības apdrošināšanas koncepciju

Saeimas deputātiem

V.Kalnbērzam, P.Apinim, A.Prēdelei, A.Naglim, A.Rubinam, J.Urbanovičam

Latvijas Republikas 6.Saeimas deputāti savā 1996.gada 18.aprīļa pieprasījumā nr.717 ir izteikuši viedokli par ārkārtas Saeimas sēdes sasaukšanu, kurā tiktu apspriesta veselības apdrošināšanas koncepcija.

Labklājības ministrija ir sagatavojusi un līdz šī gada 30.aprīlim iesniegs atkārtotai izskatīšanai valdības sēdē veselības aprūpes finansēšanas sistēmas reformas koncepciju.

Koncepcija 1996.gada 23.aprīlī apspriesta Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā, un tās atkārtota izskatīšana komisijā paredzēta šī gada 8.maijā.

Neapšaubāmi, ka veselības apdrošināšana skars katru individuāli un visus valsts iedzīvotājus kopumā, būs jāizdara izmaiņas likumos par iedzīvotāju ienākumu nodokli, sociālo nodokli, pašvaldību finansēšanu, tāpēc atbalstu ārkārtas Saeimas sēdes sasaukšanu šī gada maija vai jūnija mēnesī.

Ar cieņu,—

1996.gada 26.aprīlī J.Viņķelis, veselības valsts ministrs

 

Dokuments nr.720b

Par kodolmagnētiskās rezonanses iekārtas iegādi

Saeimas deputātiem

P.Apinim, A.Prēdelei, A.Naglim, A.Pētersonam, J.Urbanovičam

Labklājības ministrija, atbildot uz Latvijas Republikas 6.Saeimas deputātu 18.04.1996. pieprasījumu nr.720, informē, ka ministrijas rīcībā nav nekādas informācijas par Rīgas pilsētas Veselības pārvaldes priekšnieka A.Glāzīša aktivitātēm jautājumā par kodolmagnētiskās rezonanses iekārtas iegādi.

Taču, ņemot vērā apstākli, ka šobrīd analoga iekārta strādā Jūrmalā, Bulduru slimnīcā, un tuvākajā laikā tāda tiks uzstādīta arī AML P.Stradiņa klīniskajā slimnīcā (ir parakstīts kredītlīgums ar firmu “Minotaur Enterprises”), kā arī dārgās viena izmeklējuma izmaksas (65 — 85 Ls), kuras būs jāsedz slimokasēm, divi šādi aparāti Latvijā pilnībā spēj nodrošināt esošo pieprasījumu, un tāpēc ministrija neuzskata par lietderīgu vēl vienas kodolmagnētiskās rezonanses iekārtas iegādi.

1996.gada 26.aprīlī Veselības valsts ministrs J.Viņķelis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!