• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1996., Nr. 74/75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu lauksaimnieki un PB tomēr nevienojas

Vēl šajā numurā

30.04.1996., Nr. 74/75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Vakar, 29.aprīlī, Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja izskatīšanai valdības sēdē akceptēja priekšlikumu par grozījumiem MK noteikumos par uzņēmējdarbības ierobežojumiem. Tie paredz, ka speciālas licences nebūs vajadzīgas zvērinātu revidentu un auditorfirmu darbībai, tirdzniecībai ar nekustamajiem īpašumiem, kā arī lai nodarbotos ar vērtētāju praksi, uzņēmējdarbības novērtēšanas praksi, kustamo īpašumu novērtēšanas praksi.

No Telekomunikāciju tarifu padomes locekļa pienākumiem ieteikts atbrīvot Gundaru Kingu, viņa vietā ieceļot Latvijas Universitātes pasniedzēju Robertu Škaparu.

Komiteja atbalstīja projektu grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Tie paredz, ka administratīvais sods par transporta līdzekļa, kura īpašnieks nav apdrošinājis civiltiesisko atbildību, vadīšanu būs līdz 50 latiem vai arī tiks atņemtas vadīšanas tiesības uz laiku līdz 9 mēnešiem.

Izskatīšanai Ministru kabinetā un Saeimā komiteja akceptēja grozījumus Latvijas Civilprocesa kodeksā. Tie saistīti ar Ministru kabineta nesen akceptēto likumprojektu “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju”. Civilprocesa kodeksa grozījumu projektā noteikta kārtība, kādā izskatāmas lietas par maksātnespēju, tai skaitā lietu piekritību, lietu izskatīšanas termiņu, tiesas kompetenci, pieteikumu iesniegšanas kārtību un pieteikumu reģistrāciju.

Valdības akceptam komiteja nolēmusi iesniegt projektu grozījumiem MK noteikumos “Par preču un citu priekšmetu pagaidu ievešanu pārstrādei”. Ar to paredzēts vienkāršot kārtību atļaujas saņemšanai preču ievešanai pārstrādei — uzņēmumam nevajadzēs maksāt pievienotās vērtības nodokli, muitas nodokli un drošības naudu.

Izskatīšanai valdības sēdē akceptēts likumprojekts par Latvijas un sabiedrību AMOCO, Latvija — “Petroleum Company” un “Oljeprospektering AB” licences līgumu. Ar to paredzēts, ka Saeima akceptē šo līgumu un tas stājas spēkā ar likuma izsludināšanas dienu. Līdz ar likumu izsludināma arī līguma 2., 4. un 24. nodaļa. Pārējā līguma daļa var tikt publicēta, izņemot ekonomisko informāciju, kas ir pušu komercnoslēpums.

Pašvaldību īpašumā nolemts nodot uzņēmumus “Ventspils tirdzniecības osta”, “Stružānu kūdras fabrika”, “Lode” un Jēkabpils un Tukuma MRS dzīvojamās mājas, kā arī Ventspils tirdzniecības ostas viesnīcu, garāžas — darbnīcas, ceļu pievadu, firmas “Lode” katlumāju, dzelzceļa pievadu un profilaktoriju, “Latvijas kuģniecības” degvielas glabātavu, ūdens tilpni un siltumtrasi, akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” siltumtrasi (Liepājā).

Valsts īpašumā nolemts saglabāt nekustamos īpašumus Rīgā, Brīvības ielā 122, Grēcinieku ielā 3, Jāņa ielā 5, Kalēju ielā 63, Kalnciema ielā 32, Kr. Barona ielā 19, Stabu ielā 18.

Valsts īpašumā nolemts saglabāt arī nekustamo īpašumu Jelgavā, Filozofu ielā 69, kur pašlaik izvietoti Jelgavas psihoneiroloģiskās slimnīcas objekti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!