• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts un sociālo lietu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1996., Nr. 74/75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52427

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Azerbaidžānas prezidents - Latvijas Valsts prezidentam

Vēl šajā numurā

30.04.1996., Nr. 74/75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS 

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vakar, 29.aprīlī, Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komiteja akceptēja grozījumu projektu Tieslietu ministrijas nolikumā. Grozījumi ļaus ministrijai tās kompetences ietvaros veikt tiesību aktu saskaņošanu ar Eiropas līguma prasībām un “Baltās grāmatas” ieteikumiem.

Komiteja atbalstīja pilsonības piešķiršanu naturalizācijas kārtībā 118 pilsonības pretendentiem.

Komiteja atbalstīja Latvijas pievienošanos 1953.gada 11.decembra Eiropas konvencijai “Par diplomu līdzvērtību abitūrijai universitātēs”.

Lai uzturētu kārtībā juridisko datu bāzi, komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par atsevišķu valdības lēmumu un rīkojumu atzīšanu par spēku zaudējušiem”.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par likumu un citu Saeimas, Valsts prezidenta un Ministru kabineta pieņemto aktu izsludināšanas, publicēšanas, spēkā stāšanās kārtību un spēkā esamību”. Grozījumi atspoguļo hierarhiju likumā un noteiks, ka likums stājas spēkā 14 dienas pēc tā izsludināšanas, ja tajā nav noteikts cits termiņš.

Komitejas akceptētais grozījumu projekts “Par valsts obligātajai apdrošināšanai pakļauto personu reģistrāciju” paredz, ka valsts obligātajai sociālajai apdrošināšanai tiks pakļautas personas, kas izcieš sodu brīvības atņemšanas vietās. Komiteja noteikusi arī sākotnējo reģistrācijas termiņu personām bezdarba gadījumā. Sakarā ar to, ka likums “Par obligāto sociālo apdrošināšanu bezdarba gadījumam” stājas spēkā ar šā gada 1.oktobri, tām personām, kuras pakļaujas valsts sociālajai apdrošināšanai tikai bezdarba gadījumam, sākotnējais termiņš jānosaka līdz 1996.gada 1.jūnijam.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par intelektuālā darba novērtēšanas un kvalifikācijas kategorijas noteikšanas metodiku”. Paredzams, ka šī metodika tiks lietota darba samaksas sistēmas izstrādāšanai no budžeta finansējamās iestādēs.

Akceptēts noteikumu projekts “Par pagasttiesu un bāriņtiesu notariālo funkciju grāmatām”.

Komiteja akceptēja reproduktīvās veselības likuma projektu. Tas noteiks, kādā kārtībā izdarāms legāls un medicīnisks aborts, ķirurģiska sieviešu un vīriešu sterilizācija un mākslīga sieviešu apaugļošana.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!