• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārkārtēju notikumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.1996., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52509

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par informāciju, tās izmantošanu un aizsardzību

Vēl šajā numurā

11.06.1996., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārkārtēju notikumu

Vakar, 10.jūnijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis aicināja uz tikšanos ģenerālprokuroru Jāni Skrastiņu, aizsardzības ministru Andreju Krastiņu un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Andri Stari. Iemesls — 13 Kalašņikova tipa automātu zādzība Liepājas 6.robežsargu bataljona noliktavas telpās, zādzība tika atklāta 8.jūnijā.

Patlaban Aizsardzības ministrija veic dienesta izmeklēšanu sakarā ar šo notikumu, bet kriminālmeklēšanu prokuratūras uzraudzībā veic Iekšlietu ministrija. Valsts prezidents pēc tikšanās pieprasīja atbrīvot no ieņemamā amata Robežapsardzības spēku komandieri pulkvežleitnantu Leonīdu Lasmani, kā arī uzdeva aizsardzības ministram Andrejam Krastiņam izlemt jautājumus par citu atbildīgu personu atbildības pakāpi saistībā ar šo notikumu. Valsts prezidents tāpat pieprasīja nekavējoties veikt pārbaudi par visa bruņojuma, munīcijas un ekipējuma glabāšanas, uzskaites un lietošanas kārtību Nacionālajos bruņotajos spēkos un Aizsardzības ministrijas struktūrās.

Aizsardzības ministrijai, prokuratūrai un Iekšlietu ministrijai Valsts prezidents uzdeva sagatavot informāciju Nacionālās drošības padomes sēdei par to, kā Latvijā tiek ievērota ieroču, munīcijas uzskaites un glabāšanas kārtība, kā arī uzdeva Satversmes aizsardzības birojam un citām valsts drošības struktūrām aktivizēt savu darbību. “Varbūt tas ir nedaudz nežēlīgi, bet nepieciešami. Esmu pārliecināts, ka jāpieņem visstingrākie mēri pret šāda rakstura notikumiem kā ieroču pazušana karaspēka daļās. Šis nav pirmais gadījums. Ir jāsoda vainīgie, sākot ar pirmo un beidzot ar visaugstāko priekšniecību, kas atbild par šiem jautājumiem,” pēc tikšanās teica G.Ulmanis.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!