• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas un finansu komitejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.1996., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52523

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts un sociālo lietu komitejā

Vēl šajā numurā

11.06.1996., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

MINISTRU KABINETA ZIŅAS

Ekonomikas un finansu komitejā

Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komiteja vakar, 10.jūnijā, izskatīšanai valdības sēdē akceptēja projektu grozījumiem kārtībā, kādā piesakāmi un finansējami valsts pārvaldes institūciju pasūtītie pētījumi un pārskati par tiem. Ar to paredzēts, ka valsts pasūtīto pētījumu finansējumu un tā sadalījumu pa nozaru ministrijām apstiprina Ministru kabinets reizē ar visu valsts budžetu.

Komiteja akceptējusi noteikumu projektu “Par kompensāciju izmaksām saistībā ar komandējumiem un darbinieku braucieniem, ja darbs vai dienests saistīts ar izbraukumiem vai ja darbs norisinās ceļā”. Tā būs jaunā redakcija pašlaik spēkā esošiem noteikumiem par komandējumiem. Atšķirībā no pašlaik spēkā esošās kārtības tiks nodrošināta darba un atpūtas režīma ievērošana transporta līdzekļu vadītājiem. Noteikti normatīvi taksometru izmantošanai ārvalstīs braucieniem no lidostas un uz lidostu, precizēts dienas naudas apmērs komandējumiem Latvijā, kā arī viesnīcas izdevumu maksimālās normas.

Izskatīšanai valdības sēdē nosūtīts projekts grozījumiem noteikumos par pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanas kārtību Latvijā reģistrētajām ārvalstu pārstāvniecībām, to diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem. Tas paredz, ka minētā nodokļa atmaksa var tikt piemērota arī attiecībā uz starptautisko organizāciju diplomātiskajām pārstāvniecībām, to diplomātiskajiem un konsulārajiem aģentiem, administratīvi tehniskajam personālam, kā arī minēto personu ģimenes locekļiem. Noteikumos arī paredzēts, tieši kuriem ģimenes locekļiem nodoklis atmaksājams — nepilngadīgajiem bērniem, bērniem, kas vecāki par 18 gadiem, laulātajiem, ja tie nav Latvijas pilsoņi.

Sakarā ar Valsts īpašuma fonda likvidāciju un Valsts nekustamā īpašuma aģentūras izveidi komiteja piekritusi grozījumu projektam MK noteikumos “Valsts uzņēmumu pamatlīdzekļu nomas maksas izmantošanas kārtība”, “Noteikumi par speciālo budžetu”, “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu pārvaldīšanai un privatizācijai nepieciešamās informācijas nodrošinājumu”, “Noteikumi par valsts un pašvaldību zemes izsoles kārtību”.

Valdības akceptam komiteja nodevusi rīkojuma projektu “Par instrukciju saskaņošanu tranzīta jomā”. Tā paredz, ka visas tranzītu skarošas instrukcijas, kuras saskaņā ar likumiem un valdības lēmumiem izdod ministrijas un citas to pakļautībā vai pārraudzībā esošās institūcijas, pirms apstiprināšanas saskaņojamas ar Ārlietu, Finansu, Satiksmes, Tieslietu un Ekonomikas ministrijām. Pēc publicēšanas tās stājas spēkā ne ātrāk kā pēc trim mēnešiem.

Komiteja atbalstījusi priekšlikumu par līdzekļu izdalīšanu no Skrundas radiolokācijas stacijas pagaidu lietošanā nodotās zemes nomas maksas. 50 000 latu paredzēts izmantot Skrundas radiolokācijas stacijas funkcionējošā objekta ārējai apsardzei, 38 000 latu — Latvijas starptautisko saistību izpildei saskaņā ar vienošanos par Skrundas radiolokācijas stacijas tiesisko statusu un tās pagaidu funkcionēšanu.

Izskatīšanai valdības sēdē komiteja nosūtījusi projektu grozījumiem noteikumos, kas regulē kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas. Tas paredz, ka pašvaldības var uzlikt arī tirdzniecības pašvaldības nodevu.

Akceptēts rīkojuma projekts par valsts akciju sabiedrības “Madonas labība” likvidāciju, jo tās privatizācija izrādījusies nesekmīga.

Komiteja atbalstījusi priekšlikumu par pašvaldībām nododamajiem privatizējamo uzņēmumu valsts nekustamā īpašuma objektiem. To skaitā ir valsts akciju sabiedrības “Ventspils nafta” dzīvojamās mājas un attīrīšanas iekārtas, “VEF – Telefons” dzīvojamās mājas Aizkrauklē, valsts uzņēmuma “Ogre” un valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” dzīvojamās mājas.

Jelgavas rajona pašvaldības īpašumā ieteikts nodot “Latvijas dzelzceļa” Jelgavas slimnīcu Jelgavā, Zemgales prospektā 15.

Komiteja ieteikusi valdībai apstiprināt nekustamā īpašuma Rīgā, Gaiziņa ielā 5, izsoles rezultātus. Nekustamo īpašumu par 90 400 latiem nopircis Viktors Karabanovs.

Valsts īpašumā ieteikts saglabāt ēkas Rēzeknē, Zemnieku ielā 16a, Rīgā, Skolas ielā 11, Burtnieku ielā 2a, Laimdotas ielā 2a, Kronvalda bulvārī 3.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!