• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ukrainas starpvaldību sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.1996., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52546

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Inteliģences apvienības 6. konferences aicinājums Latvijas sabiedrībai

Par Trešās atmodas mērķiem un pilsoniskās sabiedrības veidošanu Latvijā

Vēl šajā numurā

31.10.1996., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ukrainas starpvaldību komisijas sēdi

Vakar, 30.oktobrī, Rīgā beidzās Latvijas un Ukrainas starpvaldību komisijas tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības jautājumos pirmā sēde.

Kā, tiekoties ar žurnālistiem, uzsvēra komisijas Latvija puses priekšsēdētājs, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Juris Cebulis (attēlā pa kreisi), šajā sēdē uzmanība tika koncentrēta uz svarīgākajām problēmām, kas skar abu valstu ekonomisko sadarbību. Juris Cebulis informēja, ka parafēti un sagatavoti parafēšanai ir divu nolīgumu projekti — par sadarbību dzelzceļa transporta jomā un par atbilstības sistēmu, kvalitātes un sertifikātu savstarpēju atzīšanu. Darba grupu līmenī panākta vienošanās jautājumā par divpusējo sadarbību investīciju aizsardzības jomā, kā arī komisijas locekļi principiāli vienojušies par galvenajām nostādnēm abu valstu brīvās tirdzniecības līgumam ar lauksaimniecības precēm. Abas puses turpinās darbu pie šo dokumentu tālākas izstrādes.

Komisijas Ukrainas puses priekšsēdētaja vietnieks — Ārējo ekonomisko sakaru ministrijas Duvpusējās ekonomiskās sadarbības ar Baltijas valstīm, Moldovu un Baltkrieviju pāvaldes priekšnieks Anatolijs Kovpaks (attēlā pa labi) atzinīgi novērtēja Latvijas un Ukrainas ekonomisko attiecību aktivizēšanos pēdējo divu gadu laikā. Starp abām valstīm jau ir parakstīti 27 dažādi nolīgumi, protokoli un vienošanās, sagatavošanas stadijā pašlaik atrodas 11 dokumenti. Pēc to parakstīšanas būs izveidota nepieciešamā likumdošanas bāze, lai Latvijas un Ukrainas ekonomiskās attiecības varētu attīstīties vēl dinamiskāk un efektīvāk. Anatolijs Kovpaks informēja, ka 1.novembrī Ukrainas parlamentā paredzēts ratificēt Latvijas un Ukrainas līgumu par brīvo tirdzniecību.

Pēdējā darba diena Rīgā Ukraina delegācijas locekļiem bija saruna arī ar LR ekonomikas ministru Guntaru Krastu. Tās gaitā ministrs tika iepazīstināts ar starpvaldību komisijas sēdes rezultātiem, kā arī ar problēmām, kuru risināšanai būtu jāpievērš īpaši liela uzmanība. Abas puses bija vienisprātis, ka visdrīzākajā laikā būtu jārod risinājums starpbanku norēķinu problēmai, kā arī intensīvi jāstrādā pie nolīgumu projektiem par savstarpējo investīciju aizsardzību un ražošanas kooperāciju.

Šajā sarunā piedalījās arī Ukrainas Republikas vēstnieks Latvijā Vladimirs Čornijs.

Ieva Jākobsone,

EM preses sekretāre

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!