• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie ministru prezidenta - Austrijas Vēstnieks. Ārlietu ministrs - pie Vjetnamas valstsvīriem. Parakstītas Eiropas Padomes un Eiropas konvencijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.1996., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījums Kredītiestāžu likumā

Vēl šajā numurā

31.10.1996., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Diplomātija

Pie Ministru prezidenta — Austrijas vēstnieks

Vakar, 30. oktobrī, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Francu Paraku, kurš rezidē Stokholmā.

Tikšanās sākumā Ministru prezidents apsveica Austrijas vēstnieku sakarā ar Austrijas Nacionālo dienu un Austrijas tūkstošgadi (996.gadā kādā hronikā, apzīmējot Priekšalpu apgabalu, pirmo reizi tika minēts Austrijas nosaukums).

Ministru prezidents izteicās par nepieciešamību attīstīt abu valstu divpusējās attiecības, ko varētu sekmēt Austrijas federālā kanclera Franča Vranicka vizīte Latvijā un Austrijas vēstniecības atvēršana Rīgā.

Austrijas vēstnieks atzina, ka abu valstu attiecības virzās sekmīgi, ko pierāda nesen notikušā Austrijas uzņēmēju uzturēšanās Latvijā, taču ekonomisko attiecību uzlabošanai ir vēl daudzas iespējas.

A.Šķēle izklāstīja vēstniekam valdības politikas principus, lai uzturētu nacionālās valūtas stabilitāti un samazinātu inflācijas līmeni.

Sarunas laikā tāpat tika pārrunātas problēmas, kas saistītas ar Eiropas Savienības paplašināšanos. Atzīts, ka negatīvu tendenci vienotas Eiropas izveidei piešķir kriminogēno struktūru invāzija Rietumos no Austrumeiropas.

Tikšanās laikā tika pārrunāta situācijas attīstība Krievijā, kā arī abu valstu attiecības pret NATO paplašināšanās procesiem. Sarunas nobeigumā tika izteikta cerība, ka abu valstu sadarbība sekmīgi turpināsies.

Valdības preses departaments

Ārlietu ministrs —

pie Vjetnamas valstsvīriem

Otrdien, 29. oktobrī, sākās Latvijas ārlietu ministra Valda Birkava oficiālā vizīte Vjetnamā, un tā ir pirmā Latvijas valdības ministra vizīte šajā valstī. No rīta V.Birkavam bija tikšanās ar Vjetnamas ārlietu ministru Ngujenu Man–Camu, kuras laikā tika apspriests plašs divpusējo un daudzpusējo attiecību jautājumu loks. Abi ministri bija vienisprāt, ka pastāv labs pamats divpusējo attiecību sekmīgai attīstībai. Kā nozīmīgu notikumu abu valstu attiecībās abi ministri atzīmēja Vjetnamas premjerministra vietnieka vizīti Latvijā 1995. gadā un vizītes laikā noslēgtos ekonomiskos līgumus. Šajā sakarā V.Birkavs uzsvēra, ka tirdzniecības apjoms starp Latviju un Vjetnamu pēdējā pusgada laika ir trīs reizes palielinājies un Latvijas tirdzniecības bilance ir pozitīva. Gan Latvijas, gan Vjetnamas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīte Vjetnamā dos jaunu stimulu tālāko tirdznieciski ekonomisko kontaktu attīstībai. Tāpat abas puses atbalstīja domu izveidot starpvaldību komisiju, kas strādātu pie dažādu starpvalstu sadarbības projektu izstrādāšanas ekonomikā.

Vjetnamas ārlietu ministrs iepazīstināja savu Latvijas kolēģi ar situāciju Dienvidaustrumāzijas reģionā un reģiona tālākās attīstības iespējām. Ministrs uzsvēra, ka Vjetnama arvien lielāku uzmanību pievērš reģionālajai sadarbībai, it īpaši ASEAN ietvaros, kā arī atzīmēja, ka jau tagad ir uzsākts aktīvs sagatavošanās darbs frankofono valstu valdību vadītāju sanāksmei, kas 1997. gadā notiks Vjetnamā.

V.Birkavs uzaicināja Vjetnamas ārlietu ministru apmeklēt Latviju.

Pēc tikšanās abi ārlietu ministri parakstīja starpvaldību līgumu par sadarbību kultūrā un zinātnē un sadarbības protokolu starp abu valstu ārlietu ministrijām.

Tam sekoja Latvijas ārlietu ministra V.Birkava tikšanās ar Vjetnamas kultūras un informācijas ministru Tranu Hoanu, kuras laikā tika uzsvērts, ka noslēgtais kultūras un zinātnes līgums radīs labu pamatu kultūras sakaru attīstīšanai starp abām valstīm. Sarunas gaitā tika izteikta nepieciešamība aktīvāk strādāt informācijas apmaiņas jomā starp abām valstīm.

Pēcpusdienā V.Birkavu pieņēma Vjetnamas premjerministrs Vo Van Kjets. Tikšanās dalībnieki atzina, ka pēdējā laikā Latvijas un Vjetnamas attiecības attīstās dinamiski. Vjetnamas premjers uzsvēra, ka Latvijas un Vjetnamas tautas ir tradicionāli draugi, kuru sadarbība ir jāpadziļina un jāpaplašina. Sarunas gaitā V.Birkavs iepazīstināja Vjetnamas premjerministru ar ekonomisko reformu gaitu Latvijā un teica, ka abas valstis ir uz ekonomisko pārveidojumu ceļa. Vjetnamas premjers secināja, ka Vjetnamas ekonomiskās sadarbības partneri pēdējā laikā ir mainījušies un sadarbība ar reģiona valstīm iegūst arvien lielāku nozīmi. Premjers arī izteica atbalstu starpvaldību komisijas izveidošanai un piebilda, ka ir nepieciešams uzsākt darbu jau pie konkrētiem projektiem.

Sarunas noslēgumā Vjetnamas premjerministrs Vo Van Kjets un Latvijas ārlietu ministrs V.Birkavs secināja, ka abu tautu pozitīvā sadarbības pieredze pagātnē ir jāizmanto kā labs pamats ekonomiskajai sadarbībai nākotnē.

Latvijas uzņēmēju delegācijai bija tikšanās Vjetnamas Rūpniecības un tirdzniecības palātā, kur notika atsevišķas sarunas ar Vjetnamas rūpniecības uzņēmumu pārstāvjiem.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Parakstītas

Eiropas Padomes

un Eiropas konvencijas.

Vēl pēdējais vārds — Saeimai

Vakar, 30.oktobrī, LR ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Eiropas Padomes pastāvīgajā pārstāvniecībā Andris Teikmanis Latvijas Republikas vārdā ir parakstījis šādas konvencijas:

1. 1983.gada Eiropas Padomes konvenciju “Par notiesāto personu nodošanu soda izciešanai”;

2. 1957.gada 13.decembra Eiropas Padomes konvenciju “Par izdošanu” un šīs konvencijas 1975.gada 15.oktobra “Papildu protokolu”, kā arī 1978.gada 17.marta “Otro papildu protokolu”;

3. 1959.gada 20.aprīļa Eiropas konvenciju “Par savstarpējo palīdzību krimināllietās” un šīs konvencijas 1978.gada 17.marta “Papildu protokolu”;

4. 1972.gada 15.maija Eiropas konvenciju “Par tiesvedības nodošanu krimināllietās”.

Pirms stāšanās spēkā šīs konvencijas vēl jāratificē LR Saeimā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!