• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kandidātu sarakstu iesniegšana tuvojas beigām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1995., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 222

Latvijas Tūrisma padomes nolikums

Vēl šajā numurā

28.07.1995., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

CEĻĀ UZ 6. SAEIMU

Kandidātu sarakstu iesniegšana tuvojas beigām

Pilsoņu kopas “Mūsu zeme” un Pretkomunistu apvienības kandidātu saraksts, kas tika iesniegts trešdien pašās darba dienas beigās, bija trīspadsmitais, un Centrālā vēlēšanu komisija ceturtdien gatavojās spraigam darba cēlienam, jo kandidātu sarakstu veidlapas izņēmušas 22 partijas un vēlēšanu koalīcijas. Taču, kā preses konferencē ar nožēlu konstatēja CVK priekšsēdētājs Atis Kramiņš, šī bijusi visai mazražīga diena. Līdz pulksten 18 bija pieņemti tikai Latvijas Krievu pilsoņu partijas un Latvijas Socialistiskās partijas saraksti. CVK locekļi vēl pēc pulksten 19 turpināja darbu pie Demokrātu partijas saraksta.

Vaicāts, vai Alfrēda Rubika vārds tiks svītrots no kandidātu saraksta sakarā ar 27.jūlijā pasludināto tiesas spriedumu, Atis Kramiņš atbildēja, ka spriedums vēl nav stājies spēkā, tātad nevar būt par pamatu šādai rīcībai. Centrālās vēlēšanu komitejas rīcībā nav arī oficiālu dokumentu, kas apliecinātu Alfrēda Rubika kandidatūras neatbilstību. Saeimas vēlēšanu likuma prasībām. Šādu oficiālu pamatu varētu dot attiecīgs Valsts arhīva apliecinājums. Tālab par iesniegtajiem kandidātu sarakstiem tiek lūgtas ziņas arī no Valsts arhīva. Katrā ziņā sabiedrība par to tiks laikus informēta, jo saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likumu CVK nodrošinās, lai ne vēlāk kā 10 dienas pirms vēlēšanu pirmās dienas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” tiktu publicēti visi kandidātu saraksti ar ziņām par katru kandidātu, tāpat arī to kandidātu vārdi un uzvārdi, attiecībā uz kuriem Totalitārisma seku dokumentēšanas centram ir ziņas, ka tā rīcībā, Valsts arhīvā vai citās valsts glabātavās ir dokumenti, kas liecina, ka šie kandidāti varētu būt sadarbojušies ar PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem.

Kandidātu sarakstus vēl varēs iesniegt tikai 1.augustā.

Aina Rozeniece,
"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!