• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārkāpumiem valsts budžeta līdzekļu izlietošanā Vides un reģionālās attīstības ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.1995., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52699

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Prezidija 24. jūlija sēdi

Vēl šajā numurā

28.07.1995., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Steidzams deputātu pieprasījums

Dokuments nr.798

Par pārkāpumiem valsts budžeta līdzekļu izlietošanā Vides un reģionālās attīstības ministrijā

Saeimas Prezidijam

Vides un reģionālās attīstības ministram J.Iesalniekam

Latvijas Republikas Valsts kontrole ir konstatējusi virkni pārkāpumu Vides un reģionālās attīstības ministrijā valsts budžeta līdzekļu izlietošanā un rīcībā ar valsts mantu. Piesaistīto līdzekļu uzskaite nav organizēta atbilstoši instrukcijai par grāmatvedību valsts budžeta iestādēs. Konstatēti pārkāpumi virsgrāmatas un kases grāmatu vešanā. Izdarot kases pārbaudi centrālajā aparātā, tajā konstatēts iztrūkums. Vides un reģionālās attīstības ministrijai pakļauto iestāžu atskaitēs konstatēti pārkāpumi valsts budžeta līdzekļu izlietojumā. Tūrisma padomē pieļauts algu pārtēriņš par Ls 1477, reģionālās vides aizsardzības komitejās pārsniegti pakalpojumu izdevumi par 5,2 tūkstošiem latu. Reģionālās attīstības departamentā no piešķirtā mērķa finansējuma teritoriālās plānošanas darbiem nepareizi izlietoti līgumdarbu apmaksai Ls 1294. Līgumdarbu veikšanai netiek ievēroti Ministru kabineta 1994. gada 1. marta noteikumi nr.60 “Par darbiem un piegādēm valsts vajadzībām”. Nav nodrošināta pietiekama kārtība pamatlīdzekļu uzskaitē, pārcenošanā un norakstīšanā. Netiek ievērota Finansu ministrijas noteiktā kārtība par materiālo vērtību norakstīšanu valsts budžeta iestādēs. Atsevišķos gadījumos realizētiem pamatlīdzekļiem nav pietiekama cenas pamatojuma.

Pieprasām paskaidrot, kāpēc ministrija ir pieļāvusi pārkāpumus valsts budžeta līdzekļu izlietošanā un rīcībā ar valsts mantu, turklāt apstākļos, kad valsts budžetā ir izveidojusies krīzes situācija.

Saeimas deputāti: M.Grīnblats, J.Straume, A.Pētersons, J.Sinka, E.Berklavs,

J.Kokins, A.Prēdele, A.Čepānis, I.Kreituse, V.P.Karnups

1995. gada 26. jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!