• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Indijas ārlietu valsts ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.1995., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52715

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Skrundas radiolokācijas stacijas kontroli

Vēl šajā numurā

31.08.1995., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Indijas ārlietu valsts ministra vizīti Latvijā

Šodien, 31. augusta pēcpusdienā, Rīgā oficiālā vizītē ierodas Indijas ārlietu valsts ministrs Salmans Kuršids (Salman Khurshid). Mūsu valstī viņš uzturēsies līdz 2. septembrim. Oficiālās vizītes laikā augstais viesis tiksies ar Latvijas Republikas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, Saeimas priekšsēdētāju Anatoliju Gorbunovu, Ministru prezidentu Māri Gaili, ārlietu ministru Valdi Birkavu, kā arī ar Ārlietu ministrijas valsts ministriem Jāni Riteni un Oļģertu Pavlovski. Plānotas Indijas ārlietu valsts ministra tikšanās ar Latvijas Republikas kultūras ministru Andreju Dripi un izglītības un zinātnes ministru Jāni Gaigalu. Vizītes laikā paredzēts pārrunāt plašu divpusējo jautājumu loku, kas ietver arī ekonomisko sakaru veicināšanas iespējas, sadarbību humanitārajā jomā un vēl citu. Tika apspriesta arī abu valstu sadarbība starptautiskās organizācijās un citi abas puses interesējoši jautājumi. Paredzēts, ka rīt, 1. septembra pēcpusdienā, Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs un Indijas ārlietu valsts ministrs Salmans Kuršids parakstīs Deklarāciju par sadarbības principiem un virzieniem, Nolīgumu par ekonomisko un tehnisko sadarbību, Nolīgumu par sadarbību kultūras, mākslas, izglītības, zinātnes, masu informācijas līdzekļu un sporta jomā, kā arī Konsultāciju protokolu starp Latvijas un Indijas ministrijām.

Latvijā Salmans Kuršids ierodas pēc oficiālām vizītēm Igaunijā, Baltkrievijā un Lietuvā.

Salmans Kuršids (Salman Khurshid), Indijas ārlietu valsts ministrs, dzimis 1953. gada 1. janvārī Karnatakas štata gubernatora ģimenē. Viņš ir Indijas bijušā prezidenta Dr. Zakira Huseina (Zakir Hussain) mazdēls. Studējis angļu valodu un jurisprudenci, beidzis Oksfordas universitāti. Jurista darbu sācis strādāt 1977. gadā. No 1979. līdz 1980. gadam Salmans Kuršids lasīja lekcijas Oksfordas Trīsvienības koledžā, bet no 1981. līdz 1982. gadam bija īpašo uzdevumu ierēdnis premjerministres Indiras Gandijas kabinetā. No 1982. līdz 1984. gadam viņš strādāja Indijas Augstākajā tiesā, no 1984. līdz 1989. gadam — firmā “Talib Luthra & Associates”.

Salmans Kuršids ir aktīvs Indijas Nacionālā kongresa biedrs, kopš 1985. gada viņš partijā nodarbojas galvenokārt ar minoritāšu jautājumiem. 1991. gadā Salmans Kuršids tika uzņemts Ministru padomes apvienībā kā tirdzniecības ministra vietnieks. 1993. gada 18. janvārī Salmans Kuršids uzņēmās ārlietu valsts ministra pienākumus.

Salmans Kuršids ir precējies. Viņa sieva Luiza Fernandesa (Louise Fernandes) ir žurnāliste. Ģimenē ir trīs dēli un meita.

Jānis Ūdris,
“LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!