• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Skrundas radiolokācijas stacijas kontroli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.1995., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta rūpju lokā: Latvijas Bērnu fonds; Rīgas Skolēnu pils

Vēl šajā numurā

31.08.1995., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Skrundas radiolokācijas stacijas kontroli

Saskaņā ar Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas 1994.gada 30.aprīlī noslēgto vienošanos “Par Skrundas radiolokācijas stacijas tiesisko statusu tās pagaidu funkcionēšanas un demontāžas periodā” Skrundas radiolokācijas stacijā strādās Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas inspekcija. EDSO ir pagaidām vienīgā starptautiskā organizācija, kuras ietvaros pēc LR iniciatīvas nodrošināta Latvijas un Krievijas divpusējo līgumu izpildes starptautiska kontrole. Šī pirmā inspekcija uzskatāma par jaunu pakāpi vienošanās par Skrundas RLS izpildē un pati par sevi liecina par starptautiskās iesaistes produktivitāti Skrundas problēmas sekmīgā risinājumā.

Inspekcijas mērķis ir pārbaudīt vienošanās izpildes gaitu, inspicējot telpas, personālsastāvu, apsardzes ieročus, kā arī objekta kopējo darbību. Inspekcijas darbā piedalās EDSO nozīmētie eksperti: Marks Korda (Mark Corda) no ASV, Nikolass Hjūdžs (Nicholas Hughes) no Apvienotās Karalistes un Tomašs Kokons (Tomasz Kocon) no Polijas.

Inspekcija darbu uzsāka 28.augustā, un inspektorus uzturēšanās laikā objekta teritorijā pavada Latvijas puses pilnvarotais pārstāvis, objekta vadītājs, EDSO pilnvarotais pārstāvis un viņa vietnieks. Par inspekcijas rezultātiem masu informācijas līdzekļu pārstāvji tiks informēti pēc tās noslēguma.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!