• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - žurnālistiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1995., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Saeimas priekšsēdētājas - Nīderlandes vēstnieks

Vēl šajā numurā

30.11.1995., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — žurnālistiem

Vakar, 29.novembrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis rīkoja preses konferenci par visu gaidīto aktualitāti, kuru sākot, uzreiz arī teica:

— Man liekas, ka jūs visi jau zināt un man gandrīz vai nav ko stāstīt. Ir pagājušas vairāk nekā 20 dienas, kopš sākusi strādāt 6.Saeima. Neliegšos, man personīgi negaidīti šī Saeima ir sagrupējusies divos ļoti lielos blokos, kā viņi paši sevi dēvē. Es to saku tāpēc, ka līdz ar to bija apgrūtināta iespēja izskatīt iespējamos Ministru prezidenta amata kandidātus, kā tas būtu iespējams, ņemot vērā mūsu valsts pieredzi šajos piecos gados un to politiķu loku, kas varētu veidot valdību.

Es ar vairāk nekā desmit cilvēkiem esmu runājis par viņu iespējamo kandidēšanu Ministru prezidenta amatā. Taču diemžēl lielākā daļa no viņiem atteicās sakarā ar to, ka viņi nejūt atbalstu Saeimas deputātu vidū. Līdz ar to tālākas sarunas vairs nebija mērķtiecīgas. Šodien pēc pārdomām es parakstīju dokumentu par Ziedoņa Čevera izvirzīšanu Ministru prezidenta amatam. Liekas, ka šī mums bija trešā vai ceturtā saruna, un tā ilga vairāk par stundu. Mēs vēlreiz atgriezāmies pie programmatiskajiem jautājumiem, pie personāliju jautājumiem un manas pārliecības par pašreizējo situāciju.

Nacionālā izlīguma bloks līdz šim ir demonstrējis monolītumu, galvenokārt runājot par jautājumiem, kas saistīti ar “pret”, un es ar interesi gaidīšu šī bloka darbību. Kad būs jārisina jautājumi, kas saistās ar dažādām problēmām un to jautājumu un uzdevumu risināšanu, kas izriet no attiecīgā partijas vai bloka darbības programmas, tad arī varēsim runāt par šī bloka monolītumu praktiskajā un konkrētajā darbībā un varēsim redzēt, kādi būs balsošanas rezultāti par Ziedoņa Čevera kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Vienīgais, ko es jums šobrīd vēl gribētu pateikt: lai kādi arī būtu rezultāti, man nav zināms, kad Ministru prezidenta kandidāts tiks apstiprināts vai neapstiprināts. Neskatoties uz tālākiem notikumiem šai virzienā, esmu cieši apņēmies arī turpmāk uzmanīgi sekot visiem procesiem gan valdībā, gan parlamentā, sekot, kā tiks īstenotas programmas un kā darbosies atsevišķas personas, un, ja būs nepieciešams, tad Satversmes ietvaros un likumu ietvaros es izmantošu visas savas tiesības un pienākumus un darbošos pēc savas sirdsapziņas un pārliecības, tāpat kā esmu to darījis līdz šai dienai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!