• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informācija. Par Saeimas Prezidija 1995.gada 27.novembra sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1995., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52860

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Komisijas atzinums.Par deputāta amata savienošanas ar citu amatu atbilstību Saeimas kārtības rullim un Korupcijas novēršanas likumam

Vēl šajā numurā

30.11.1995., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informācija

Par Saeimas Prezidija 1995.gada 27.novembra sēdi

1. Sēdē izskatīja trīsdesmit saņemtos likumprojektus, par divdesmit deviņiem no tiem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

Piecu Saeimas deputātu — J.Lagzdiņa, J.Kalviņa, N.Pēterkopa, J.Bunkša un A.Rugātes — iesniegtais likumprojekts “Grozījums Saeimas kārtības rullī” netika iekļauts Saeimas sēdes darba kārtībā sakarā ar to, ka Prezidijs saņēmis deputāta N.Pēterkopa iesniegumu, kurā viņš atsauc savu parakstu zem minētā likumprojekta. Līdz ar to tas neatbilda Kārtības ruļļa 79.panta 1.punkta nosacījumam, ka likumprojektus Saeimai var iesniegt ne mazāk kā pieci deputāti.

2. Izskatīja LNNK un LZP frakcijas iesniegumu ar lūgumu neiekļaut Saeimas 30.novembra sēdes darba kārtībā minētās frakcijas deputātu jautājumu finansu ministrei I.Sāmītei sakarā ar saņemto atbildi un jautājuma pozitīvo risinājumu.

Prezidijs nolēma minēto jautājumu iekļaut Saeimas 30.novembra sēdes darba kārtībā un informēt Saeimu par LNNK un LZP frakcijas deputātu iesniegumu.

3. Tika pieņemts zināšanai deputāta Modra Plātes iesniegums par mandāta nolikšanu.

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju, Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā jautājumu par vēlēšanu saraksta “Tautas kustība Latvijai (Zīgerista partija)” nākamā deputāta kandidāta Zemgales vēlēšanu apgabalā Imanta Liepas mandāta apstiprināšanu.

4. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1995.gada 30.novembra sēdes darba kārtību.

5. Pieņēma zināšanai Saimnieciskās komisijas informāciju par deputātiem, kuri saglabā dienesta dzīvokļus Lugažu ielā 10 uz 6.Saeimas deputātu pilnvaru laiku.

6. Pieņēma zināšanai informāciju par Saeimas “Latgales grupas” izveidošanu.

7. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka Latvijas Republikas 5.Saeimā nodibinātā Latvijas Republikas un Uzbekistānas Republikas parlamentu atbalsta grupa turpina darbību 6.Saeimā.

8. Pieņēma lēmumu par grozījumiem Saeimas Prezidija 1995.gada 10.janvāra lēmumā “Par Saeimas frakciju un komisiju darba finansiālo nodrošinājumu 1995.gadā”.

9. Pieņēma zināšanai Saimnieciskās komisijas lēmumu par dienesta dzīvokļu Lugažu ielā 10 nodošanu lietošanā uz 6.Saeimas deputātu pilnvaru laiku.

10. Pieņēma lēmumu par Saeimas ziņu dienestu.

11. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: A.Kiršteinam (Saeimas 9.novembra sēdes daļā); A.Lambergam (Saeimas 9.novembra sēdes daļā); A.Tučam (Saeimas 9.novembra sēdē).

12. Piešķīra komandējumus:

1) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas priekšsēdētājam I.Ķezberam, priekšsēdētāja vietniekam V.Dozorcevam un delegācijas ģenerālsekretārei A.Karnupai laikā no 7.decembra līdz 9.decembrim uz konferenci Kirhbergā (Luksemburga) par Šengenas līguma jautājumiem;

2) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas ģenerālsekretārei A.Karnupai laikā no 28.novembra līdz 3.decembrim uz Baltijas asamblejas kārtējās sesijas sagatavošanas sēdi Tallinā (Igaunija);

3) deputātiem I.Ķezberam un M.Vītolam laikā no 15.decembra līdz 18.decembrim uz Maskavu (Krievija), lai viņi kā novērotāji piedalītos Krievijas Federācijas Valsts Domes vēlēšanās.

13. Prezidijs nolēma attaisnot Saeimas sēdes kavējumu LZS, KDS un LDP frakcijas deputātiem M.Vītolam un P.Kļaviņam laikā no 30.novembra līdz 7.decembrim sakarā ar uzaicinājumu piedalīties Kristīgo demokrātu sanāksmē Stokholmā (Zviedrija).

14. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka 28.novembrī pulksten 16.00 tiek sasaukta Frakciju padomes sēde par deputāta amata savienošanas iespējām.

Saeimas sekretāra biedre I.Kušnere

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!