• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas ziņas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1995., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/52864

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā ceturtdien, 30.novembrī

Vēl šajā numurā

30.11.1995., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas ziņas

Uz Baltijas asamblejas 7. sesiju

Šodien, 30. novembrī, uz Baltijas asamblejas 7. sesiju, kas notiks Tallinā 1. un 2. decembrī, dodas Latvijas Republikas 6. Saeimas delegācija tās vadītāja Ivara Ķezbera vadībā.

Piektdien, 1. decembrī, sesijas dalībniekus uzrunās Igaunijas Republikas prezidents Lennarts Meri un Igaunijas premjerministrs Tīts Vehi. Sesijas darbā piedalīsies arī Ziemeļu padomes un Rietumeiropas Savienības asamblejas pārstāvji. Paredzēts darbs komitejās, debates par Baltijas asamblejas darba uzlabošanu un turpmāko sadarbību ar Baltijas Ministru padomi, kā arī Baltijas asamblejas Prezidija priekšsēdētāja, vicepriekšsēdētāja un pastāvīgo komiteju priekšsēdētāju vēlēšanas. Baltijas asamblejas 7. sesijas noslēgumā 2. decembra pēcpusdienā tiks rīkota preses konference.

Aizsardzības un iekšlietu komisijā

Aizvakar, 28. novembrī, Aizsardzības un iekšlietu komisija, piedaloties Labklājības ministrijas Narkotiku kontroles komitejas vadītājam Viesturam Tēraudam, izskatīja pēc būtības divus likumprojektus: “Par narkotisko un psihotropo vielu likumīgas aprites kārtību” un “Par prekursoriem”. Narkotiku kontroles komitejas priekšsēdētājs V.Tērauds atzīmēja, ka likumprojektos ir iestrādātas starptautisko konvenciju normas. Komisija nolēma konceptuāli atbalstīt izskatāmos likumprojektus un ieteikt Sociālo un darba lietu komisijai nosūtīt tos Saeimai izskatīšanai pirmajā lasījumā.

Pamatojoties uz komisijā saņemtajām vēstulēm no divām sabiedriskajām organizācijām — “Daugavas vanagiem” un Represēto apvienības, komisija izskatīja jautājumu par Nacionālās aizsardzības akadēmijas satversmes projektu. Noklausījusies Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku štāba un Aizsardzības akadēmijas viedokļus, komisija nolēma ieteikt Ministru kabinetam neizskatīt šo jautājumu galīgā variantā, līdz būs saskaņoti minēto organizāciju viedokļi un Aizsardzības komisija būs devusi savu slēdzienu.

Nacionālās drošības komisijā

Vakar, 29.novembrī, notika Nacionālās drošības komisijas sēde. Kā informēja komisijas priekšsēdētājs Odisejs Kostanda (L), deputāti apsprieda jau pirmajā sēdē izvirzīto priekšlikumu par komisijas sastāva samazināšanu (patlaban komisijā strādā 25 deputāti). Šo ierosinājumu atbalstīja Nacionālā izlīguma bloka deputāti un A.Panteļējevs (LC). Lēmuma projekā bija paredzēts samazināt komisijas sastāvu līdz 9 deputātiem, vadoties pēc principa, ka katra frakcija izvirza darbam komisijā vienu deputātu. Pret šo lēmumu bija Nacionālā bloka un citi “Latvijas ceļa” deputāti. Balsojot 10 deputātiem par, 9 pret un 3 atturoties, lēmums par komisijas sastāva samazināšanu netika pieņemts. Tomēr Nacionālā izlīguma bloka deputāti gatavojas šādu lēmuma projektu iesniegt kā patstāvīgu priekšlikumu izskatīšanai kādā no tuvākajām Saeimas sēdēm.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!