• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrijas nolikums "Periodisko kultūras izdevumu konkursa nolikums valsts pasūtījuma piešķiršanai 1998.gadā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1997., Nr. 342/345 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Prokuratūra, tiesas, Valsts kontrole. Par policistu, ugunsdzēsēju un robežsargu izdienas pensijām

Vēl šajā numurā

30.12.1997., Nr. 342/345

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Kultūras ministrija

Veids: nolikums

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija

Periodisko kultūras izdevumu konkursa nolikums valsts pasūtījuma piešķiršanai 1998.gadā

I.

Pamatojoties uz LR likumu par valsts budžetu 1998.gadam un LR likumu “Par valsts un pašvaldību pasūtījumu”, Kultūras ministrija izsludina atklātu konkursu uz 1998.gada valsts budžeta līdzekļu daļu, kas paredzēta periodisko kultūras izdevumu dotēšanai.

Konkursa mērķis ir paplašināt un padziļināt lasītāju kultūrapziņu un dot sabiedrībai iespēju gūt vispusīgu, profesionālu ieskatu (t.sk. analīzi un vērtējumu) kultūras norisēs valstī, veicināt jaunu autoru iesaistīšanos kultūras dzīves apritē un jaunu, alternatīvu kultūras izdevumu rašanos.

II.

1. Konkursa kārtībā tiek piešķirts valsts pasūtījums kultūrizdevumiem šādās jomās:

— latviešu oriģinālliteratūras publicēšana, popularizēšana un vērtēšana;

— Latvijas kultūras procesa (tā atsevišķu jomu) dokumentēšana un analīze;

— profesionālās kritikas (recenzijas, problēmraksti, diskusijas, pētniecība u.c.) publikācijas visās mākslas jomās;

— Latvijas kultūras (tās atsevišķu jomu) vērtējums starptautiskā kontekstā (arī kultūras aktualitātes ārpus Latvijas un to vērtējums Latvijas kontekstā);

— kultūras mantojuma (t.sk. lībiešu un citu Latvijas mazākumtautību) apguve un aktualizēšana;

— kulturoloģisku un kultūrfilozofisku tekstu publikācijas;

— Latvijas kultūras aktuālā procesa un mantojuma atspoguļošana svešvalodās (krievu, angļu u.c.).

2. Konkursam projektus var pieteikt kultūras un mākslas laikraksti un žurnāli. Šajā nolikumā ietvertais valsts pasūtījums neattiecas uz gadagrāmatām un almanahiem.

3. Pretendentam Kultūras ministrijā jāiesniedz projekta pieteikums, kurš sevī ietver

— pieteikuma veidlapu (var saņemt Kultūras ministrijā);

— izdevuma īsu koncepciju;

— konkrētus piekšlikumus konkursa nolikuma II.sadaļas 1.punkta minētajās jomās (vai kādā no tām), nosaucot autorus un projekta realizēšanai nepieciešamo finansējuma apmēru (tāmi);

— Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes izziņu par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un pilnīgu norēķināšanos ar valsts budžetu.

Pamatojot pieprasīto summu valsts pasūtījuma izpildei, projekta pieteikumā norādāmi arī pārējie kultūrizdevuma finansēšanas avoti (t.sk. mazumtirdzniecības un abonēšanas ienākumi, ienākumi no reklāmām, sponsori u.c.).

4. Pieteikumi konkursam jāiesniedz Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamentā. K.Valdemāra ielā 11a, 39.kabinetā, līdz 1998.gada 20.janvārim.

5. Nedēļas laikā pēc konkursa termiņa beigām iesniegtos projektus izskata Kultūras ministrijas veidota ekspertu komisija, kas veic projektu konceptuālu un finansu analīzi, vērtēšanā balstoties uz šādiem kvalifikācijas kritērijiem: kompetence un profesionālisms, reputācija, projekta realizācijai nepieciešamo materiālo resursu nodrošinājums, tāmes precizitāte, atbalsts jaunām idejām un jauniem autoriem, valodas kultūra. Komisija ņem vērā arī socioloģisko analīzi un statistikas datus.

6. Ekspertu komisija 11 cilvēku sastāvā tiek apstiprināta ar kultūras ministra rīkojumu. Tā ir lemttiesīga, ja sēdē piedalās vismaz 2/3 dalībnieku. Komisija tiesīga noteikt piešķiramo līdzekļu apjomu, pamatojoties uz pieteikto projektu un iesniegto tāmju analīzi. Lēmums tiek pieņemts slēgtā ekspertu komisijas sēdē un publicēts presē trīs dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas.

7. Ar atbalstu ieguvušo projektu pieteicējiem Kultūras ministrija slēdz līgumu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!