• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 29.decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.12.1997., Nr. 342/345 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Satversmes tiesas lēmums

Par lietas ierosināšanu pēc Ādažu pagasta padomes pieteikuma

Vēl šajā numurā

30.12.1997., Nr. 342/345

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta Komitejas 29.decembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par dzīvojamo telpu īri”. Grozījumi nepieciešami sakarā ar MK akceptēto konceptuālo ziņojumu par amatiem un profesijām, kuras dod tiesības izmantot dienesta dzīvokļus. Grozījumi paredz izslēgt likuma 26.panta otro daļu.

Akceptēts noteikumu projekts “Medību saimniecībai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas apjomi”. Noteikumu projekta pielikumos pievienotas cenas zaudējumu aprēķināšanai.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Latvijas Republikas valdības un Vācijas Federatīvās Republikas valdības līgumu par klasificētās informācijas savstarpējo aizsardzību”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par paziņojumiem par sociāli apdrošinātās personas apdrošināšanas konta stāvokli”. Tie noteiks paziņojumu par sociāli apdrošinātās personas konta stāvokli, saņēmēju loku un nosūtīšanas termiņu.

Akceptēts noteikumu projekts “Par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem”. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek reģistrētas no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem sociāli apdrošināmās personas, kā tiek veiktas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas valsts pensiju apdrošināšanai un sociālajai apdrošināšanai bezdarba gadījumos, kā arī no valsts pamatbudžeta un speciālajiem budžetiem veicamo obligāto iemaksu objektus.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Ārvalstnieku un bezvalstnieku nodarbināšanas kārtība LR”. Tie noteiks kārtību, kādā ārvalstnieki un bezvalstnieki, kuriem nav pastāvīgās uzturēšanās atļaujas, neatkarīgi no viņu legālas ieceļošanas un uzturēšanās pamata (termiņuzturēšanās atļauja, speciālā vīza) var strādāt LR. Latvijā reģistrēta organizācija, uzņēmums vai uzņēmējsabiedrība, ārvalstu uzņēmuma filiāle vai pārstāvniecība, nevalstiska starptautiskā organizācija, LR iestāde būs tiesīga nodarbināt uz darba līguma pamata kā darba devējs vai uzņēmuma līguma pamata kā pasūtītājs ārvalstnieku vai bezvalstnieku Latvijas teritorijā, ja viesstrādnieks Nodarbinātības valsts dienesta centrā, reģionālajā centrā, rajona nodaļā vai birojā pēc paredzamās darba izpildes vietas vai, ja tā nav nosakāma, pēc darba devēja reģistrācijas vietas ir saņēmis darba atļauju.

Akceptēts noteikumu projekts “Muitas kontroles zonas izveides kārtība”. Lai nodrošinātu muitas kontroli uz Latvijas Republikas muitas teritorijas robežas, muitas robežas caurlaides punktos un muitas noliktavu teritorijās un telpās, kurās uzglabā muitas kontrolē esošas preces, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvalde no saka muitas kontroles zonas.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā “Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par valsts statistisko informāciju 1998.gadā”. Tie noteiks kārtību, kādā Centrālā statistikas pārvalde iegūst, apkopo un publicē statistisko informāciju par valsts sociālās un ekonomiskās sfēras stāvokli 1998.gadā.

Akceptēts noteikumu projekts “Kārtība, kādā 1998.gadā Valsts ieņēmumu dienests sniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ziņas par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par vecuma pensijas aprēķināšanai piemērojamo plānoto izmaksas laikposmu”.

Akceptēts grozījumu projekts Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumā, kas paredz ieviest divus jaunus diplomātiskā un konsulārā dienesta amatus. Grozījumus paredzēts pieņemt Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par patvēruma meklētāja personas dokumentu formu un tā izsniegšanas kārtību”. Paredzams, ka patvēruma meklētāja dokuments tiks izsniegts visiem patvēruma meklētājiem LR neatkarīgi no viņu vecuma uz laiku, kamēr izskata viņu pieteikumu bēgļu statusa piešķiršanai.

Akceptēts noteikumu projekts “Par kārtību, kādā bēgļi var izvēlēties dzīvesvietu LR”. Paredzams, ka bēglis varēs izvēlēties dzīvesvietu Latvijas Republikā atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību lietu pārvaldes sastādītajam sarakstam pēc pašvaldību sniegtās informācijas. Ja bēglis izvēlas sev dzīvesvietu, kura nav iekļauta sarakstā, tam nepieciešama Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Bēgļu lietu centra piekrišana.

Akceptēts noteikumu projekts “Par bēglim izsniedzamās pastāvīgās uzturēšanās atļaujas reģistrācijas kārtību”. Bēgļa uzturēšanās atļauju izsniegs Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Bēgļu lietu centrs.

Akceptēts noteikumu projekts “Par bēgļu personu apliecinoša un ceļošanas dokumenta formu un tā izsniegšanas kārtību”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par pašvaldību savstarpējiem norēķiniem”. Tie noteiks kārtību, kādā pilsētu, pagastu un rajonu pašvaldības veic norēķinus par iedzīvotājiem sniegtajiem pakalpojumiem ārpus savas pašvaldības administratīvās teritorijas, kurā tie ir pierakstīti, tiek finansēti no pašvaldību budžetiem, kā arī pašvaldību norēķinu kārtību gadījumā, ja pašvaldības ir vienojušās par kompetences maiņu, kādas noteiktas funkcijas izpildē.

Precizējot iepriekš publicēto

“Latvijas Vēstneša” 1997. gada 24. decembra numura 1. lpp. publicētajā Valdības preses departamenta informācijā par Ministru kabineta 23. decembra sēdi 4. slejas pēdējās divas rindkopas lasāmas šādā redakcijā:

“Valdība akceptēja noteikumus “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 203–97 “Betona un dzelzsbetona konstrukciju projektēšanas normas”.” (Ministru kabineta 23. decembra sēdē nav akceptēts grozījumu projekts “Būvniecības likumā”.)

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!