• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "netīrās" naudas problēmām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.1996., Nr. 201/202 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53054

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie valsts prezidenta - Daugavpils pārstāvji

Vēl šajā numurā

26.11.1996., Nr. 201/202

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “netīrās” naudas problēmām

Eiropas Savienības dalībvalstu pieredze cīņā pret “netīrās naudas atmazgāšanu” ir tāda, ka katras valsts politikas veidošanu un kontroles funkcijas šai jomā veic vai nu Valsts banka, vai Finansu ministrija, vai arī Iekšlietu ministrija. Lai integrētos Eiropas struktūrās, Latvijai ir jāievēro tās tiesību normas un konvencijas, kuras ierobežo noziedzīgā ceļā iegūtās naudas legalizēšanas iespējas. Latvijā šobrīd ir izvērtusies diskusija starp divu likumprojektu autoriem “netīrās” naudas apkarošanā.

Lai saskaņotu viedokļus un mazinātu spriedzi šīs problēmas apspriešanā, LR iekšlietu ministrs D. Turlais uz tikšanos aicināja visas ieinteresētās puses, kuras ir saistītas ar atbilstošās likumdošanas izstrādi, kā arī Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāvjus. Apspriedē Iekšlietu ministrijā piedalījās LR ģenerālprokurors J. Skrastiņš, LB prezidents E. Repše, LKA prezidents T. Tverjons, Parekss bankas prezidents V. Kargins, LKB prezidents I. Godmanis, LTB prezidents Ģ. Melbārdis, RABB prezidents A. Laksa, atbildīgas Iekšlietu ministrijas un Finansu ministrijas amatpersonas.

Sanāksmes dalībnieki atzina par lietderīgu šo tikšanos, kā arī nepieciešamību turpmāk saskaņot savus viedokļus un priekšlikumus jautājumos, kas skar likumu paketes sagatavošanu “netīrās naudas atmazgāšanas” apkarošanas jomā. Turklāt šie likumi jāveido tā, lai tiktu ievērotas gan ES tiesību aktu normas, gan Latvijas tautsaimniecības attīstības īpatnības. Respektīvi, jāpanāk tāds stāvoklis, lai Latvija būtu stabilu banku un stabilas finansu sistēmas valsts, kura piesaistītu ārvalstu kapitālu un banku klientiem būtu drošas garantijas par saviem ieguldītajiem resursiem, kā arī attiecīgie likumi un tiesībsargājošo institūciju kompetence būtu pietiekami profesionāli, lai noziedzīgā ceļā iegūtie finansu resursi Latvijā netiktu “atmazgāti”.

Tikšanās dalībnieki vienojās par to, ka jāizveido attiecīgo likumu saskaņošanas darba grupa, kurai jāiekļaujas jau izveidotajā Ministru kabineta darba grupā, piedaloties arī Latvijas Komercbanku asociācijas izvirzītajiem pārstāvjiem.

IeM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!