• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2001. gada 14. augusta noteikumi Nr. 373 "Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.33 "Noteikumi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2001., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53243

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.402

Par Latvijas delegāciju Starptautiskās rekonstrukcijas un attīstības bankas un Starptautiskā valūtas fonda pilnvarnieku sanāksmē Vašingtonā (Atkārtota publikācija)

Vēl šajā numurā

17.08.2001., Nr. 119

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 373

Pieņemts: 14.08.2001.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.373

Rīgā 2001.gada 14.augustā (prot. Nr.38 12.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.33 "Noteikumi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā"

Izdoti saskaņā ar Pilsonības likuma
12.panta ceturto daļu, 19.pantu un 21.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.33 "Noteikumi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 32./33.nr.; 2000, 307./309.nr.; 2001, 99.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 8.punktā vārdu "nodaļas" ar vārdiem "Naturalizācijas pārvaldes".

2. Aizstāt 13.punktā vārdus "vārdnīcas un citus mācību līdzekļus" ar vārdiem "vārdnīcas, citus mācību līdzekļus un papildlīdzekļus".

3. Aizstāt 15.punktā vārdus "rakstu darba izpildei" ar vārdiem "rakstiskajai daļai".

4. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Pēc rakstiskās daļas uzdevumu izpildes pretendents nodod darbu pārbaudes komisijai novērtēšanai."

5. Svītrot 17. un 18.punktu.

6. Izteikt 26.punktu šādā redakcijā:

"26. Ja pretendents kārto zināšanu pārbaudi rakstiski, viņš izpilda testu."

7. Izteikt VI nodaļu šādā redakcijā:  

"VI. Pārbaudes komisijas lēmumi, valodas prasmes pārbaudes un zināšanu pārbaudes dokumentu noformēšana  

34.1 Pārbaudes komisija par valodas prasmes pārbaudi un zināšanu pārbaudi sastāda protokolu (1.pielikums) un aizpilda pārbaudes lapas (2.pielikums).

35. Pārbaudes komisija iepazīstina pretendentu ar valodas prasmes un zināšanu pārbaudes rezultātiem, un pretendents parakstās protokolā un pārbaudes lapā. Valsts valodas prasmes pārbaudes un zināšanu pārbaudes materiālus pievieno pretendenta naturalizācijas lietai.

36. Ja pārbaudes komisija atzīst pretendenta valodas prasmi vai zināšanas par nepietiekamām, protokolā, pārbaudes lapā un norīkojumā ieraksta vārdus "Valodas prasmes pārbaude nav nokārtota" vai "Zināšanu pārbaude nav nokārtota".

37. Ja uz valodas prasmes pārbaudi vai zināšanu pārbaudi ierodas cita persona, nevis pretendents, kuram tika izsniegts norīkojums attiecīgās pārbaudes kārtošanai, pārbaudes komisija pieņem lēmumu neļaut šai personai kārtot pārbaudi.

38. Ja pretendents pārkāpj pārbaudes noteikumus, pārbaudes komisija pieņem lēmumu pārtraukt pretendenta valodas prasmes vai zināšanu pārbaudi.

39. Komisija pieņem lēmumu atzīt valodas prasmes pārbaudes vai zināšanu pārbaudes rezultātus par spēkā neesošiem:

39.1. ja līdz rīkojuma par attiecīgā pretendenta uzņemšanu Latvijas pilsonībā pieņemšanai kļūst zināms, ka attiecīgo pārbaudi ir kārtojusi cita persona, nevis pretendents, kuram tika izsniegts norīkojums attiecīgās pārbaudes kārtošanai;

39.2. ja līdz rīkojuma par attiecīgā pretendenta uzņemšanu Latvijas pilsonībā pieņemšanai kļūst zināms, ka pretendents, kārtojot attiecīgo pārbaudi, ir pārkāpis pārbaudes noteikumus.

40. Pretendentam ir tiesības 30 dienu laikā apstrīdēt pārbaudes komisijas lēmumu Naturalizācijas pārvaldes priekšniekam."

 

Ministru prezidents A.Bērziņš 

Tieslietu ministre I.Labucka  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!