• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 20. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2001., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - tiekoties ar Vācijas Federālo prezidentu - tiekoties ar EDSO misijas vadītāju

Vēl šajā numurā

22.08.2001., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 20. augusta sēdē

Šodien Ministru kabineta Komiteja akceptēja likumprojektu "Ieroču, munīcijas, sprāgstvielu, spridzināšanas ietaišu, speciālo līdzekļu un pirotehnisko izstrādājumu likums" . Šā likuma mērķis būs noteikt fizisko un juridisko personu tiesības un pienākumus attiecībā uz ieroču, to sastāvdaļu, munīcijas, speciālo līdzekļu, sprāgstvielu, spridzināšanas ietaišu vai pirotehnisko izstrādājumu apriti Latvijas Republikā, kā arī noteikt šo priekšmetu klasifikāciju, lai garantētu personu un sabiedrības drošību.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par dabas resursu nodokli" . Grozījumi likumā "Par dabas resursu nodokli" nepieciešami, lai realizētu likuma "Par radiācijas drošību un kodoldrošību" prasības, kas paredz, ka par radioaktīvo vielu, pēc kuru izmantošanas rodas radioaktīvie atkritumi, ievešanu ir jāmaksā dabas resursu nodoklis, lai precizētu atsevišķas likuma normas, kas attiecas uz vienreiz lietojamo plastmasas trauku un galda piederumu realizāciju un ievešanu Latvijā, jo šobrīd šo nodokļa objektu ir grūti administrēt, lai precizētu nodokļa likmes par atkritumu apglabāšanu izgāztuvēs un poligonos un atkritumu sadedzināšanu. Šie grozījumi saistīti ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma, kas stājas spēkā šā gada 1. martā, realizāciju. Grozījumi precizēs ar nodokli apliekamo dabas resursu veidus pēc to sastāva un kvalitātes, kas ir nepieciešams, lai pārdomāti pārvaldītu tos. Tiks precizētas likuma normas par iepakojumu saistībā ar izstrādāto likumprojektu "Iepakojuma likums".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par Rīgas brīvostas robežu noteikšanu" .

Akceptēts noteikumu projekts "Transportlīdzekļu vadītāja apliecības aizturēšanas kārtība" . Tie noteiks kārtību, kādā un kuras Valsts policijas amatpersonas aiztur uz laiku transportlīdzekļu vadītāja apliecību un izsniedz viņam transportlīdzekļa vadīšanas pagaidu atļauju.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Darba vietu uz ceļiem aprīkošanas noteikumi" .

Akceptēti grozījumu projekti likumos "Par valsts noslēpumu", "Valsts drošības iestāžu likumā", "Nacionālo bruņoto spēku likumā" un "Nacionālās drošības likumā" . Grozījumi minētajos likumos sagatavoti, lai nodrošinātu Nacionālo bruņoto spēku Militārās pretizlūkošanas dienesta pakļautības maiņu, dienestu pakļaujot tieši aizsardzības ministram. Tas paaugstinās Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un Militārās pretizlūkošanas dienesta darba efektivitāti un sekmēs Latvijas virzību uz NATO, paaugstinot NATO drošības standartu ieviešanas efektivitāti, pastiprinās aizsardzības ministra realizēto Nacionālo bruņoto spēku civilo kontroli.

Akceptēts noteikumu projekts "Militārā dienesta iesaukšanas centra nolikums" . Militārā dienesta iesaukšanas centrs būs Aizsardzības ministrijas pakļautībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas nodrošina pilsoņu iesaukšanu obligātajā aktīvajā militārajā dienestā un pārbauda rezerves karavīru un rezervistu vispārējo piemērotību militārajam dienestam.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Profesora un asociētā profesora amata pretendenta zinātniskās un pedagoģiskās kvalifikācijas novērtēšanas kārtība" .

Ministru kabineta Komiteja akceptēja iesniegto valsts austrumu robežas iekārtojuma projektu .

Akceptēts rīkojuma projekts "Par bezpeļņas organizācijas valsts uzņēmuma "Latvijas Sertifikācijas centrs" pilnvarošanu veikt pārtikas uzņēmumu atzīšanu" .

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!