• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: - tiekoties ar Čehijas prezidenta kancelejas vadītāju - tiekoties ar Vācijas Bundestāga Vācijas-Baltijas sadarbības grupas delegāciju - atvadoties no Šrilankas Republikas vēstnieces - līdzjūtībā Ukrainas ārlietu ministram - tiekoties ar Sanktpēterburgas gubernatoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2001., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53344

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

22.08.2001., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— tiekoties ar Čehijas prezidenta kancelejas vadītāju

20.augustā ārlietu ministrs I.Bērziņš tikās ar Čehijas prezidenta kancelejas vadītāju Ivo Mati ( Ivo Mathe ), kurš ieradies Rīgā, lai pārstāvētu Čehijas prezidentu Vāclavu Havelu Latvijas neatkarības atgūšanas 10. gadadienas svinībās.

Tikšanās laikā notika viedokļu apmaiņa par abu valstu ārpolitiskajām aktualitātēm, galvenokārt tām, kas skar drošības politikas sfēru. Abas puses atzīmēja Latvijas un Čehijas attiecību draudzīgo raksturu. I.Bērziņš augstu novērtēja Čehijas pausto atbalstu Latvijas virzībai uz NATO, it īpaši Čehijas prezidenta V.Havela ieguldījumu. I.Bērziņš arī informēja I.Mati par Latvijas Rīcības plāna NATO īstenošanas gaitu.

Sarunas ietvaros tika pārrunātas arī attiecības ar Krieviju, kur abas puses atzina, ka Krievijas piesaiste Eiropas integrācijas procesiem ir svarīga. I.Bērziņš norādīja, ka Latvijas iestāšanās ES un NATO vedīs uz tālāku attiecību uzlabošanu ar Krieviju, kā arī atzīmēja, ka patlaban starp Krieviju un Latviju jau norit stabila un veiksmīga sadarbība vairākās jomās, kas saistītas ar ekonomisko, pārrobežu, reģionālo, iekšlietu sfēru.

Sarunas nobeigumā I.Mate uzdāvināja I.Bērziņam V.Havela Bratislavas runas tekstu, kur tika pausts stingrs atbalsts Baltijas valstu dalībai NATO, ar prezidenta autogrāfu.

 

 

— tiekoties ar Vācijas Bundestāga Vācijas–Baltijas sadarbības grupas delegāciju

17. augustā ārlietu ministrs tikās ar Vācijas Bundestāga Vācijas — Baltijas sadarbības grupas delegāciju, kuru vada Dr. Volgangs fon Štetens ( Dr. Wolgang von Stetten ).

Tikšanās laikā tika pārrunātas divpusējās sadarbības perspektīvas un Latvijas ārpolitiskās prioritātes — integrācija ES un iestāšanās process NATO. I. Bērziņš atzīmēja Vācijas svarīgo lomu Latvijas ārpolitisko prioritāšu realizācijas kontekstā, Runājot par divpusējo sadarbību, tika atzīmēts, ka Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības ir labas un turpina aktīvi attīstīties un ka Vācija ir viens no galvenajiem Latvijas ekonomiskajiem partneriem. I.Bērziņš arī uzsvēra, ka, ņemot vērā Vācijas vēsturisko, ģeogrāfisko, ekonomisko lomu reģionā, Latvija arī turpmāk būtu pateicīga par Vācijas atbalstu Latvijas eiroatlantiskās integrācijas centieniem un cer uz vēl aktīvāku Vācijas lomu šajos procesos.

Sarunas gaitā notika viedokļu apmaiņa par drošības politikas jautājumiem, kuras ietvaros Vācijas parlamentārieši izteica vienprātīgu atbalstu NATO paplašināšanās procesam, it īpaši Baltijas valstu ātrākai uzņemšanai aliansē.

Tikšanās laikā tika pārrunātas arī attiecību perspektīvas ar Krieviju, kur I.Bērziņš apstiprināja Latvijas vēlmi veidot konstruktīvas un pozitīvas attiecības ar Krieviju.

 

 

— atvadoties no Šrilankas Republikas vēstnieces

20.augustā ārlietu ministrs I.Bērziņš tikās ar Šrilankas Republikas vēstnieci Latvijā Saralu Fernando ( Sarala M.Fernando ), kura šeit uzturas savas atvadu vizītes ietvaros.

Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu ārpolitiskās aktualitātes un iekšpolitisko procesu attīstība. I.Bērziņš informēja par Latvijas ārpolitisko prioritāšu realizācijas gaitu un Latvijas ekonomisko stāvokli. S.Fernando atzinīgi izteicās par izveidojušos divpusējo sadarbību izglītības jomā. Abas amatpersonas augstu novērtēja Šrilankas goda konsulāta atvēršanu un pauda viedokli, ka tas būs vēl viens impulss abu valstu attiecību tālākai attīstībai.

 

— līdzjūtībā Ukrainas ārlietu ministram

Vakar ārlietu ministrs I.Bērziņš nosūtīja līdzjūtības vēstuli Ukrainas ārlietu ministram Anatolijam Zlenko sakarā ar notikušo traģēdiju Zasiadko ogļu šahtā. Vēstulē I.Bērziņš paudis nožēlu par zaudētajām cilvēku dzīvībām un izteicis visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo radiniekiem un draugiem.

 

— tiekoties ar Sanktpēterburgas gubernatoru

17. augustā ārlietu ministrs tikās ar Sanktpēterburgas gubernatoru Vladimiru Jakovļevu, kurš ieradies uz Rīgas astoņsimtgades svinībām.

Tikšanās laikā I.Bērziņš augstu novērtēja Krievijas demokrātisko spēku ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanas procesā.I.Bērziņš uzsvēra, ka Latvija ir gatava veidot ar Krieviju konstruktīvu sadarbību, kura balstītos uz labu kaimiņattiecību principiem. I.Bērziņš aicināja palielināt pozitīvisma devu abu valstu attiecībās. Sarunas gaitā tika apspriestas Latvijas–Krievijas reģionālās sadarbības perspektīvas un iespējas attiecību intensificēšanai šajā sfērā. I.Bērziņš atzīmēja Latvijas gatavību attīstīt reģionālos kontaktus.

Abas puses apliecināja nepieciešamību aktivizēt tūrisma kontaktus, lai pilnvērtīgāk izmantotu tūrisma iespēju potenciālu.V. Jakovļevs pozitīvi novērtēja aizsākto sadarbību un atzīmēja, ka reģionālā sadarbība varētu būt labs piemērs divpusējo attiecību progresa veicināšanai kopumā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!