• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 23.augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2001., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 22. augusta sēdē

Vēl šajā numurā

24.08.2001., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 23.augusta sēdē

Šodien kārtējā valdības sēdē ir akceptēti noteikumi "Noteikumi par vispārējās pirmsskolas izglītības un speciālās pirmsskolas izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimumu uz vienu izglītojamo". Vispārējās pirmsskolas izglītības programmu īstenošanas izmaksas minimums pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām gadā uz vienu izglītojamo ir 340 latu.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Krimināllikumā. Krimināllikums tiek precizēts atbilstoši ANO konvencijas un tās divu protokolu, Protokola pret migrantu nelikumīgu ievešanu pa zemes, jūras un gaisa ceļiem un Protokola pret cilvēku tirdzniecības, jo sevišķi tirdzniecības ar sievietēm un bērniem, novēršanu, apkarošanu un sodīšanu par to, prasībām.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 003-01 "Būvklimatoloģija"".

Valdība akceptēja noteikumus "Prasības tērauda velmēšanas iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība". Noteikumi nosaka prasības velmēšanas iekārtu valdītājiem un apkalpojošam personālam, lai, organizējot un veicot darbus ar velmēšanas iekārtām, novērstu draudus cilvēku dzīvībai, veselībai, īpašumam un videi, kā arī nosaka velmēšanas iekārtu tehniskās uzraudzības kārtību. Tie stāsies spēkā 2001.gada 1.septembrī.

Akceptēti noteikumi "Darbā nodarītā kaitējuma atlīdzības aprēķināšanas, finansēšanas un izmaksas kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā fiziskai personai, kura ir vai ir bijusi darba tiesiskajās vai valsts civildienesta attiecībās ar darba devēju vai valsts civiliestādi un ir cietusi nelaimes gadījumā darbā vai kurai konstatēta arodslimība, vai darba nespējīgai personai, kuru pilnīgi vai daļēji uzturēja darbinieks pirms nāves, ko izraisīja nelaimes gadījums darbā vai arodslimība, tiek aprēķināts, finansēts un izmaksāts līdz 1997.gada 1.janvārim nodarītais kaitējums.

Akceptēti noteikumi "Darba vides iekšējās uzraudzības veikšanas kārtība". Noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas valdības pārstāvi un projektu koordinatoru sadarbībai ar Starptautisko holokausta darba grupu". Sadarbībai ar Starptautisko holokausta darba grupu norīkots Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs A.Saranovičs.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, Igaunijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrijas Saprašanās memorandu par Baltijas bataljona štābu vadīšanu, finansēšanu un pārvaldīšanu".

Satversmes 81.panta kārtībā izdotie tiesību akti.

Akceptēti grozījumi likumā "Par dzīvokļa īpašumu". Grozījumi precizē daudzdzīvokļu mājas sadalīšanas kārtību dzīvokļa īpašumos, kā arī dzīvokļa īpašumam aprēķināmo zemesgabala domājamās daļas lielumu.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Par Bruno Valda Pētersona atzīšanu par Latvijas pilsoni".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!