• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: - tiekoties ar ASV kongresmeņiem - tiekoties ar Izraēlas speciālo sūtni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2001., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas valdības un Indijas Republikas valdības līgums par starpvaldību komisiju sadarbībai tirdzniecībā, ekonomikas, zinātnes, tehnoloģijas un kultūras jomās

Vēl šajā numurā

24.08.2001., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— tiekoties ar ASV kongresmeņiem

23.augustā Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar ASV kongresmeņu padomnieku grupu, kura uzturas Latvijā, lai iegūtu informāciju par Latviju, tās ārpolitiskajiem mērķiem un iekšpolitiskajiem procesiem.

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas ārpolitiskās prioritātes un iekšpolitisko procesu norise Latvijā. I. Bērziņš informēja par ES iestāšanās sarunu gaitu un Latvijas aktivitātēm, gatavojoties dalībai NATO. I.Bērziņš augstu novērtēja ASV stingro atbalstu Latvijas Eiroatlantiskās integrācijas centieniem un atzīmēja, ka šis atbalsts ir izraisījis ar pozitīvismu piepildītas diskusijas par tālāku alianses paplašināšanās nepieciešamību, ietverot šajā procesā Baltijas valstis. Attiecībā uz sadarbības veidošanu ar Krieviju I. Bērziņš atzīmēja Latvijas gatavību kooperatīvu un augšupejošu attiecību veidošanai ar Krieviju, ņemot vērā Latvijas kā ES robežvalsts nākotnes vietu ES un Krievijas kontaktos.

Vizīti organizē Potomaka fonds, kas nodarbojas ar starptautisko drošības un ekonomisko jautājumu analīzi. Fonds regulāri organizē konferences un seminārus, kā arī publicē analītiska rakstura materiālus. Šādas ASV kongresmeņu padomnieku vizītes Latvijā notiek regulāri kopš 1999. gada un palīdz veiksmīgi uzturēt kontaktus ar ASV Kongresu un tā komiteju pārstāvjiem.

 

— tiekoties ar Izraēlas speciālo sūtni

22.augustā ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Izraēlas speciālo sūtni Joelu Šeru ( Yoel Sher ).

Tikšanās laikā tika pārrunāts sagatavošanās process ANO rīkotajai konferencei pret rasismu, rasu diskrimināciju, ksenofobiju un neiecietību. Konference notiks Durbanā Dienvidāfrikas Republikā septembra sākumā. J.Šers iesniedza Izraēlas ārlietu ministra Š.Peresa vēstuli, kurā izklāstīta Izraēlas pozīcija attiecībā uz konferences sagatavošanas jautājumiem. Izraēlas puse atzinīgi novērtēja to, ka Latviju minētajā konferencē pārstāvēs Latvijas Valsts prezidente V.Vīķe–Freiberga.

J.Šers arī informēja I.Bērziņu par stāvokli Tuvajos Austrumos un Izraēlas valsts nostāju, lai panāktu situācijas uzlabošanos šajā reģionā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!