• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar universālu Latvijas labākās kvalitātes zīmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2001., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Divi bagāti gadi Rīgas ērģelnieces un Baha unisonā

Vēl šajā numurā

31.08.2001., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar universālu Latvijas labākās kvalitātes zīmi

KVAL COPY.GIF (10868 BYTES) Lai veicinātu Latvijas preču un pakalpojumu kvalitātes attīstību un to popularitāti iedzīvotāju vidū, Latvijas Kvalitātes padome sadarbībā ar Latvijas patērētāju tiesību aizgādniecības savienību un Latvijas Tirgotāju asociāciju ir izveidojusi Latvijas Kvalitātes zīmi, ko paredzēts piešķirt produktiem un pakalpojumiem, kuru kvalitātes rādītāji ir būtiski labāki par drošuma prasībām un Latvijas standartos noteiktiem kritērijiem. Latvijas Kvalitātes zīmes ideja radās 1998.gada maijā, bet 1999.gada martā apstiprināts Latvijas Kvalitātes zīmes nolikums un tā piereģistrēta.

Latvijas Kvalitātes zīmes uzdevums ir palīdzēt patērētājam orientēties plašajā preču un pakalpojumu klāstā. Tā papildinās jau esošo zīmju (Ekoprodukts, Kvalitatīvs Latvijas produkts, Tīrs produkts, Veselīgs produkts u.c.) klāstu. Atšķirībā no citām kolektīvām preču zīmēm šo varēs saņemt ne tikai pārtikas produkti, bet jebkurš Latvijā ražots produkts: gan pārtikas, gan rūpniecības preces, sadzīves, komunikāciju un citi pakalpojumi. Konkursā var pieteikt jebkuru kvalitatīvu Latvijā ražotu preci vai citas preces būtisku sastāvdaļu. Pakalpojumi var būt gan materiāli (celtniecība, transports, informātika), gan nemateriāli (sports, tūrisms, finanses, reklāma, apsardze).

Preču un pakalpojumu kvalitāti izvērtēs katrai preču grupai vai tautsaimniecības jomai īpaši veidota ekspertu komisija, kas, balstoties uz speciāli izstrādātiem kritērijiem, izvērtēs pieteikto preci vai pakalpojumu. Nepieciešamības gadījumā pieaicinās ārvalstu ekspertus vai salīdzinās preces kvalitātes rādītājus ar analogiem ārvalstu ražojumiem.

Ekspertu vērtējumus izskatīs Latvijas Kvalitātes zīmes dome un pieņems lēmumu par zīmes piešķiršanu. Latvijas Kvalitātes zīmes domes goda priekšsēdētājs ir LR Ministru prezidents Andris Bērziņš, tajā darbojas augsti profesionāli speciālisti: no pārtikas un citu preču sertifikācijas institūcijām, profesionālām savienībām, nozīmīgākajām augstskolām, Zinātņu akadēmijas, kā arī Saeimas.

Pirmā Latvijas Kvalitātes zīmes domes sēde, kurā apstiprinās zīmes nolikumu un kvalitātes kritēriju noteikšanas pamatprincipus, notika vakar, 30.augustā.

Latvijas Tirgotāju asociācijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!