• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 28.augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2001., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 30. augusta sēdē

Vēl šajā numurā

31.08.2001., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 28.augusta sēdē

Akceptēts r īkojums "Par ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ģenerāļa pakāpes piešķiršanu A.Straumem" . Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšniekam ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pulkvedim inženierim Aivaram Straumem piešķirta ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ģenerāļa dienesta pakāpe.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā "Par sociālo palīdzību" . Likumprojekts noteiks pabalstu minimālo ienākumu garantēšanai kā vienotu pašvaldības sociālo pabalstu izmaksājamu pirms citiem pašvaldību sociālajiem pabalstiem.

Akceptēts grozījumu projekts "Bērnu tiesību aizsardzības likumā" , kas noteiks valsts un pašvaldību lomu minimālā bērna labklājības līmeņa nodrošināšanā; formu, kā tiek sniegts atbalsts ģimenei ar bērniem, lai sasniegtu minimālo līdzekļu līmeni bērnu tiesību nodrošināšanā no ģimenes budžeta.

Akceptēti noteikumi "Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas nolikums" . Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas regulē sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu valsts regulējamās nozarēs saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" un attiecīgo valsts regulējamo nozaru speciāliem normatīviem aktiem.

Akceptēta Lauksaimniecības subsīdiju valsts programma 2001. gadam . Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas un Eiropas Savienības Asociācijas padomes lēmumu par tirdzniecības nosacījumu pilnveidošanu pārstrādātiem lauksaimniecības produktiem, kā paredzēts Eiropas līguma Protokolā Nr.2".

Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā akceptēti noteikumi "Par nekustamā īpašuma nodošanu Rīgas Ebreju kopienai" .

Valdība akceptēja noteikumus "Sabiedrības integrācijas fonda nolikums" .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Kazahstānas Republikas valdības līgumu par sadarbību sakaru jomā" .

Valdība pieņēma zināšanai zemkopības ministra A.Slaktera sniegto informāciju par lauksaimniecības ilgtermiņa investīciju kreditēšanas programmu . Zemkopības ministrijai uzdots izvērtēt alternatīvu risinājumu iespējas, precizēt programmas projekta tekstu, ņemot vērā izteiktos priekšlikumus, izstrādāt projekta vadības un uzraudzības mehānismu un līdz š.g. 15.oktobrim iesniegt jautājumu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Pieņemta zināšanai informācija par precizēto nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumu prognozi 2002. gadam, iespējamiem problēmjautājumiem un to risinājuma variantiem .

Valdība nolēma, ka: 2002.gadā ēkas un būves tiek apliktas ar nodokli pēc to bilances vai inventarizācijas vērtības, piemērojot 1,5 % likmi un attiecīgi pagarinot pārejas noteikumu darbības termiņu; 2003.gadā ēkas un būves tiek apliktas ar nodokli pēc kadastrālās vērtības, piemērojot 1,5 % likmi, un 2003.gadā neaplikt ar nodokli ēkas un būves, kuras uztur par valsts budžeta vai pašvaldību budžeta līdzekļiem; 2004.gadā ēkas un būves tiek apliktas ar nodokli pēc kadastrālās vērtības, piemērojot 1,0 % likmi. Finansu ministrijai uzdots izstrādāt attiecīgus grozījumus likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā, iekļaujot tos ar valsts budžetu 2002.gadam saistīto likumprojektu paketē.

Ministru kabinets akceptēja konceptuālā ziņojuma par preču un pakalpojumu saraksta, kuriem ar 2003.gadu varētu noteikt pievienotās vērtības nodokļa samazināto likmi, variantu, kas paredz piemērot pievienotās vērtības nodokļa 9 procentu likmi medikamentiem, medicīnas precēm; mācību, zinātniskajām un bērnu grāmatām; pārējām grāmatām; masu informācijas līdzekļiem; speciālajiem produktiem zīdaiņiem; viesu izmitināšanas pakalpojumiem viesu izmitināšanas mītnēs; ūdens piegādei, kanalizācijas pakalpojumiem; atkritumu izvešanai; apbedīšanas pakalpojumiem . Noteikts, ka līdzekļi, kas tiks papildus iegūti, piemērojot medikamentiem un medicīnas precēm pievienotās vērtības nodokļa 9 procentu likmi, novirzāmi veselības aprūpes vajadzībām. Finansu ministrijai uzdots sagatavot likumprojektu par attiecīgiem grozījumiem likumā "Par pievienotās vērtības nodokli", lai ar 2003.gadu tiktu ieviesta pievienotās vērtības nodokļa samazinātā likme saskaņā ar akceptēto problēmas risinājuma variantu, un iesniegt minēto likumprojektu izskatīšanai Ministru kabinetā, iekļaujot to ar valsts budžetu 2002.gadam saistīto likumprojektu paketē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!