• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 30. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2001., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Latvijas pieredzi cīņā pret aizspriedumiem

Vēl šajā numurā

31.08.2001., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 30. augusta sēdē

Vakar Ministru kabineta Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par stipendijām" . Tie noteiks stipendiju minimālo apmēru un kārtību, kādā stipendijas saņem augstākās izglītības programmā studējošie, kuri uzņemti konkursa kārtībā atbilstoši valsts finansēto vietu skaitam, profesionālās izglītības programmās izglītojamie, kuri uzņemti atbilstoši valsts finansēto vietu skaitam, izņemot izglītojamos brīvības atņemšanas vietās un profesionālās izglītības programmās, izglītojamie, kuri uzņemti atbilstoši pašvaldību finansēto vietu skaitam.

Akceptēts noteikumu projekts "Valsts akadēmiskās izglītības standarts" . Tie noteiks valsts akadēmiskās izglītības standartu, akadēmiskās izglītības programmu stratēģiskos mērķus un galvenos uzdevumus, obligāto saturu un iegūtās izglītības vērtēšanas pamatprincipus un kārtību.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Kārtība, kādā tiek izsniegta atļauja ārvalsts augstskolas pārstāvniecības atvēršanai un darbībai" .

Akceptēts noteikumu projekts "Augstskolās īstenojamo studiju programmu licencēšanas noteikumi" .

Akceptēts rīkojuma projekts "Par valsts kredīta studējošajiem dzēšanu no valsts budžeta līdzekļiem" . Tas paredz sākt dzēst no valsts budžeta līdzekļiem 2001. gadā kredīta ņēmējiem, kuri pēc augstskolas beigšanas strādā atbilstoši iegūtajai akadēmiskajai vai profesionālajai izglītībai: 125 skolotājiem valsts un pašvaldību izglītības iestādēs; 5 sporta treneriem valsts un pašvaldību izglītības iestādēs; 10 sociālajiem pedagogiem valsts un pašvaldību izglītības iestādēs; 15 sociālās aprūpes speciālistiem valsts un pašvaldību iestādēs; 10 psihologiem valsts un pašvaldību institūcijās (izglītības, sociālās aprūpes un sociālās korekcijas iestādēs, kā arī tiem, kas tiešo darba uzdevumu veikšanā saistīti ar sabiedrības riska grupām); 10 lektoriem un asistentiem valsts dibinātajās augstskolās; 5 bibliogrāfiem un bibliotekāriem valsts un pašvaldību bibliotēkās; 8 koncertmeistariem, baletmeistariem, horeogrāfiem un diriģentiem valsts un pašvaldību kultūras institūcijās un izglītības iestādēs; 10 laboratoriju vadītājiem, laborantiem un tehniķiem valsts dibinātajās augstskolās; 2 vides saimniecības speciālistiem valsts institūcijās.

Akceptēts noteikumu projekts "Vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimums uz vienu izglītojamo" . Vispārējās pamatizglītības programmu īstenošanas izmaksu minimums pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām uz vienu izglītojamo paredzēti Ls 296 un vispārējās vidējās izglītības programmu īstenošanas izmaksu minimums — Ls 329.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Satversmes grozījumu apstiprināšanu" .

Akceptēts noteikumu projekts "Par Ministru Padomes 1992.gada 12.augusta lēmuma Nr.331 "Par Latvijas Republikas pašvaldības policijas paraugnolikumu" atzīšanu par spēku zaudējušu" . Saskaņā ar grozījumiem likumā "Par policiju" Pašvaldību policijas paraugnolikumu apstiprina iekšlietu ministrs.

Komiteja akceptēja n oteikumu projektu "Būvnoteikumi darbiem autoceļu tīklā" . Tie noteiks prasības valsts, pašvaldību, uzņēmumu un māju autoceļu tīklā veicamiem darbiem, prasības autoceļu būvprojektēšanas sagatavošanai, autoceļu būvprojektēšanai, būvdarbiem un to pieņemšanai ekspluatācijā, kā arī prasības valsts, pašvaldību, uzņēmumu un māju autoceļu uzturēšanai.

Akceptēts noteikumu projekts "Jonizējošā starojuma avota drošības datu lapas aizpildīšanas un nosūtīšanas kārtība" .

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Darbinieku apstarošanas kontroles un uzskaites kārtība" . Noteikumi attieksies uz darbiniekiem, kuri pastāvīgi veic darbības ar jonizējošā starojuma avotiem objektā un objekta teritorijā, kura pieder vai kuru pārvalda operators, un viesstrādniekiem, kuri darbības ar jonizējošā starojuma avotiem veic īslaicīgi, tostarp — mācekļiem, studentiem.

Akceptēts noteikumu projekts "Atkritumu apsaimniekošanas atļauju izsniegšanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtība un atkritumu apsaimniekošanas atļaujās izvirzāmās prasības" . Tie noteiks atkritumu apsaimniekošanas atļauju izsniegšanas, pagarināšanas un anulēšanas kārtību un atkritumu apsaimniekošanas atļaujās izvirzāmās prasības, kā arī atkritumu apsaimniekošanas atļauju veidlapas. Paredzams, ka tie neattieksies uz atļauju atkritumu sadedzināšanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!