• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atteikšanos no telegrāfa pakalpojumiem Nīderlandē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2001., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53546

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzīvojamo māju privatizāciju

Vēl šajā numurā

31.08.2001., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atteikšanos no telegrāfa pakalpojumiem Nīderlandē

"2001.gada 1.septembrī stāsies spēkā Nīderlandes telekomunikāciju sakaru administrācijas lēmums par atteikšanos sniegt telegrāfa pakalpojumus," informē "Latvijas pasta" ģenerāldirektors Aivars Droiskis, piebilstot, ka tādējādi Nīderlande pārtrauks telegrammu pakalpojumu pieņemšanu un to nosūtīšanu uz ārvalstīm.

Arvien vairāk valstu telekomunikāciju sakaru organizācijas, kas nodrošina telegrāfa pakalpojumus, ir informējušas Starptautisko telekomunikāciju savienību, ka pārtrauc telegrāfa pakalpojumu sniegšanu. Pēdējā laikā par telegrāfa pakalpojumu pārtraukšanu informējušas Vācija, Somija, Šveice un Austrija. Vācijā un Somijā starptautiskās telegrammas nepieņem jau no šī gada sākuma, taču Šveice šo pakalpojumu pārtrauca šī gada 1.maijā, bet Austrija — 1.jūlijā.

"ASV, Beļģijas, Čehijas, Dānijas, Francijas, Itālijas, Japānas, Krievijas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Slovākijas, Ukrainas un Zviedrijas telekomunikāciju sakaru organizācijas ir informējušas par steidzamu telegrammu atcelšanu," atzīst A.Droiskis, papildinot, ka gandrīz visas no minētajām valstīm telegrammas adresātiem piegādā tikai kopā ar vienkāršajiem pasta sūtījumiem — vēstulēm un pastkartēm.

"Pakalpojums, kas tiek piedāvāts kā alternatīva telegrammām, ir elektroniskais pasts, kas ir daudz ātrāks un ērtāk nosūtāms nekā telegrammas.

"Latvijas pasts" pagaidām negrasās atteikties no telegrammu sūtīšanas un saņemšanas, jo daudzos Latvijas reģionos elektroniskais pasts joprojām nav pieejams," uzskata A.Droiskis, izsakot cerību, ka arī Latvija reiz spēs atteikties no telegrāfa pakalpojumiem.

Telegrammas joprojām var nosūtīt no visām 969 "Latvijas pasta" nodaļām, un "Latvijas pasts" telegrāfa pakalpojumus visā valstī sniedz atbilstoši līgumam ar "Lattelekom".

Edijs Šauers, "Latvijas pasta" ģenerāldirektora palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!