• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 3. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2001., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53585

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs piederam pie vienas, pie cilvēku rases

Vēl šajā numurā

05.09.2001., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 3. septembra sēdē

Ministru kabineta komiteja akceptēja noteikumu projektu "Noteikumi par citvalodu personvārdu rakstību un lietošanu latviešu valodā". Tie paredz noteikt, ka latviešu valodā oficiālo personvārdu (priekšvārds un/vai uzvārds) sistēmu veido tikai vārdi un uzvārdi. Oficiālie personvārdi lietojami dokumentos personas juridiskajai identificēšanai.

Akceptēts noteikumu projekts "Dabas lieguma "Ances purvi un meži" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi". Tie noteiks dabas lieguma "Ances purvi un meži" individuālo aizsardzības un izmantošanas kārtību, kā arī tā funkcionālo zonējumu, lai nodrošinātu teritorijai raksturīgo vecupju, ezeru, kangaru un vigu ainavu kompleksa saglabāšanu un ar tiem saistīto sugu un biotopu daudzveidības aizsardzību.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā "Par vides aizsardzību". Grozījumi nepieciešami, lai novērstu atsevišķu normu dublēšanos ar citiem likumiem, uzlabotu zaudējumu, kas radušies videi nodarītā kaitējuma rezultātā, noteikšanas tiesisko regulējumu, kā arī tie paredz deleģēt Ministru kabinetam izdot noteikumus Eiropas Kopienas direktīvai "Par baterijām un akumulatoriem, kuros ir dažas bīstamas vielas".

Akceptēts noteikumu projekts "Putnu un trušu gaļas aprites noteikumi". Tie noteiks higiēnas prasības putnu — vistu, tītaru, pīļu, zosu, pērļu vistiņu, paipalu, baložu, fazānu, irbju, strausu un trušu gaļas (visu nokautu putnu vai trušu daļu, kuras izmantojamas cilvēku uzturā) — apritei un veterinārās un higiēnas prasības kautuvēm, kurās kauj putnus un trušus.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas". Grozījumi paredz slēgt Vientuļu robežkontroles punktu kravas automašīnu transportam. Tas nepieciešams sakarā ar Krievijas lēmumu veikt robežkontroles punkta Ludonka (no Latvijas puses Vientuļi) rekonstrukciju.

Akceptēts noteikumu projekts "Piena, apstrādāta piena un piena produktu aprites noteikumi". Tie noteiks obligātās nekaitīguma prasības pienam, kuru paredzēts izplatīt, apstrādāt vai izmantot piena produktu ražošanai, piena apstrādei un piena produktu ražošanai, higiēnas prasības uzņēmumiem, dzīvnieku mītnē un uzņēmumā nodarbinātajam personālam un marķēšanas prasības piena, apstrādāta piena un piena produktu iesaiņojumam, iepakojumam un transportēšanai un glabāšanai izmantojamajām tilpnēm, cisternām un kannām.

Akceptēts noteikumu projekts "Lauksaimniecības dzīvnieku vispārējās labturības prasības".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Eksperimentos un zinātniskos nolūkos izmantojamo dzīvnieku turēšanas, izmantošanas, tirdzniecības un nogalināšanas prasības". Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā ar 2002.gada 1.janvāri.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par nodokļiem un nodevām". Grozījums paredz atjaunot valsts nodevas objektu par sertifikācijas pakalpojumu sniedzēju akreditāciju.

Akceptēts grozījumu projekts "Finansu un kapitāla tirgus komisijas likumā". Grozījumi ir nepieciešami, lai saskaņotu Finansu un kapitāla tirgus komisijas likuma normas ar Saeimā pieņemtā Krājaizdevu sabiedrību likuma normām, kā arī lai precizētu un padarītu saprotamāku Finansu un kapitāla tirgus komisijas finansēšanu pārejas periodā līdz pilnīgam industrijas finansējumam.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Studiju programmu un augstākās izglītības iestāžu akreditācijas noteikumi". Tie noteiks kārtību, kādā augstskolas vai koledžas veic akreditāciju un šo izglītības iestāžu īstenoto pirmā un otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmu, izglītības programmu profesionālo vai akadēmisko grādu ieguvei, kā arī doktorantūras studiju programmu akreditāciju.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par inspicēšanas institūcijas bezpeļņas organizācijas SIA "Latvijas rūpnieku tehniskās drošības ekspertu apvienība" Latvijas un Vācijas TÜV Berlīnes Brandenburgas kopuzņēmuma bīstamo iekārtu daļas pagaidu pilnvarošanu bīstamo iekārtu inspicēšanai".

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Starptautiskās atomenerģijas aģentūras statūtu 1999.gada 1.oktobra labojumiem".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Par Latvijas būvnormatīva LBN 405-01 "Būvju tehniskā apsekošana" apstiprināšanu".

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 207-01 "Ģeotehnika. Būvju pamati un pamatnes"".

Akceptēts noteikumu projekts "Dabas lieguma "Zvārde" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi". Tie noteiks dabas lieguma "Zvārde" individuālo aizsardzības un izmantošanas kārtību, kā arī tā funkcionālo zonējumu, lai nodrošinātu Stūru un Kārklauku (Zvārdes) purvu saglabāšanu, bioloģiski daudzveidīgu mežaudžu, kā arī putnu un zīdītājdzīvnieku vairošanās, barošanās un atpūtas vietu aizsardzību.

Komiteja akceptēja grozījumu projektus "Valsts civildienesta likumā", likumā "Par Aizsardzības spēkiem" un likumā "Par Latvijas Republikas Zemessardzi". Grozījumu projekti paredz sakārtot un reglamentēt karavīru iecelšanu uz laiku amatos un dienesta gaitas kārtību civilajās iestādēs darbinieku un ierēdņu amatos. Ņemot vērā, ka karavīri dienesta laikā uz noteiktu laiku var pildīt specifiskus uzdevumus civilajās iestādēs, piemēram, kartogrāfijas, ieroču kontroles un iegādes u.c. jomās, un tāda prakse ir raksturīga gan NATO dalībvalstīm, gan kandidātvalstīm, šī karavīru rotācija no profesionālā militārā dienesta NBS uz civilām iestādēm veicinās valsts aizsardzības un drošības sistēmas stiprināšanu.

Valdības preses departaments

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!