• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2001., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrijas dienesta informācija Nr.5.3-7/79

Par dokumentiem, kas saņemti no Pasaules tirdzniecības organizācijas sekretariāta

Vēl šajā numurā

05.09.2001., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— saņemot vēstuli no Ģenerālprokuratūras

Ministru prezidents Andris Bērziņš 31.augustā saņēmis atbildes vēstuli no LR Ģenerālprokuratūras sakarā ar Ministru prezidenta lūgumu pārbaudīt a/s "Latvijas gāze" (LG) valsts pilnvarnieka E.Cepurnieka iesniegumā norādītos faktus (vai tiek ievērotas valsts intereses LG privatizācijas procesā) un informēt Ministru prezidentu.

Vēstulē teikts, ka Ģenerālprokuratūra šādu pārbaudi nav veikusi, bet gan normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā lūgusi veikt pārbaudi Privatizācijas aģentūrai.

Atbildes vēstulē paskaidrots, ka saskaņā ar Prokuratūras likuma 16.pantu prokurors izdara pārbaudi, ja gadījumā saņemtas ziņas par likuma pārkāpumu, nevis ja kāda persona pieņēmumu veidā pieļauj, ka noticis pārkāpums. Ģenerālprokuratūras vēstulē uzsvērts, ka saskaņā ar likuma "Par akciju sabiedrībām" un a/s "Latvijas gāze" statūtiem sabiedrības padomes uzdevums ir pastāvīgi kontrolēt valdes darbu un raudzīties, lai sabiedrības lietas tiktu kārtotas saskaņā ar likumiem, statūtiem, pilnsapulču lēmumiem, kā arī padomei ir tiesības jebkurā laikā pārbaudīt akciju sabiedrības reģistrus, dokumentus, kasi, vērtspapīrus, nepieciešamības gadījumā pieaicinot lietpratējus.

Ģenerālprokuratūra informē, ka ne Privatizācijas aģentūra, ne a/s "Latvijas gāze" padome nav sniegušas LR Ģenerālprokuratūrai ziņas, kas apliecinātu E.Cepurnieka norādīto ziņu patiesību.

— tiekoties ar Starptautiskās un Eiropas futbola federāciju vadītājiem

Šodien pie Ministru prezidenta A.Bērziņa viesojās Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) prezidents Seps Blaters un Eiropas Futbola federācijas (UEFA) viceprezidents Šeness Erziks.

Tikšanās sākumā Futbola federācijas prezidents pateicās par iespēju tikties ar Ministru prezidentu un izteica atzinību par Latvijas valdības centieniem iesaistīties futbola attīstības projektā. S.Blaters uzsvēra, ka Starptautiskā futbola federācija iegulda aptuveni vienu miljonu dolāru nacionālo futbola asociāciju attīstībai. Futbola federācijas prezidents atzina, ka futbols ir komplicēta spēle, kas prasa lielu intelektu un pašdisciplīnu, līdz ar to ir svarīgi iesaistīt šajā komandas spēlē jaunus cilvēkus, veidojot skolas komandas un futbola klubus.

Ministru prezidents atzina, ka Latvijā līdz ar basketbola un hokeja popularitāti arvien straujāk attīstās arī futbols. Valdība sporta aktivitāšu attīstībai novirza sporta loterijās iegūtos līdzekļus. Rodas arvien jauni sporta laukumi gan Latvijas galvaspilsētā, gan citās Latvijas pilsētās. A.Bērziņš norādīja, ka arī pašvaldības piesaista līdzekļus futbola attīstībai savās teritorijās.

Tikšanās nobeigumā Futbola federācijas prezidents Ministru prezidentam pasniedza dāvanu, savukārt Ministru prezidents palūdza FIFA prezidentam autogrāfu Ogres un Aizkraukles futbola faniem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!