• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kad latviešu vīri un koki ar saviem spēkiem mērojas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2001., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/53677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 28. burtnīca

Vēl šajā numurā

07.09.2001., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kad latviešu vīri un koki ar saviem spēkiem mērojas

6.septembrī tika atklāta 4.starptautiskā izstāde "Kokapstrāde un instrumenti 2001"

MAJA.JPG (44928 bytes)

Arī Latvijā prot būvēt skaistas un ērtas saliekamās mājas

Vakar, 6. septembrī, "Skonto" hallē tika atklāta 4. starptautiskā mežsaimniecības un kokapstrādes izstāde "Kokapstrāde un instrumenti 2001", ko rīko izstāžu sabiedrība "Prima".

M04.JPG (30985 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Latvijas zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks meža jautājumos Arvīds Ozols, izstādes menedžeris Kardijs Broks un izstāžu sabiedrības "Prima" projektu direktore Olita Mestere, atklājot ekspozīcijas

Atklājot izstādi, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieks meža jautājumos Arvīds Ozols atzina, ka šī jau par tradīciju kļuvusī izstāde ļauj sekot nozares attīstības dinamikai un tendencēm. Salīdzinot līdzšinējās izstādes, var secināt, ka samazinās pirmējās koksnes pārstrādes tehnoloģiju un instrumentu īpatsvars, atvēlot vietu tālākās pārstrādes iekārtām. Tas saistīts ar nozares attīstību kopumā, kā arī ar konkurenci meža un koksnes produktu tirgū, kur aizvien vairāk pieaug pievienotās vērtības produktu īpatsvars. Arī Latvijas meža nozares turpmākā izaugsme ir atkarīga no vēlmes, prasmes un spējas izvērst produktu ar lielāku pievienoto vērtību ražošanu. Izstāde sniedz iespēju mūsu valsts kokapstrādes speciālistiem un uzņēmējiem veidot lietišķus kontaktus ar iekārtu un tehnoloģiju piegādātājiem, jo, pateicoties ārvalstu uzņēmumu oficiālo pārstāvniecību aktivitātei, jaunumu klāsts te daudz neatpaliek no Rietumvalstīs pieejamā.

Izstādē piedalās vairāk nekā sešdesmit uzņēmumu, no tiem desmit ir no ārvalstīm — Lietuvas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Polijas, Itālijas un Somijas. Projekta vadītājs Kardijs Broks norādīja, ka pērn izvirzītais mērķis — padarīt izstādi par plašāko šīs nozares ekspozīciju Baltijas valstīs — ir sasniegts, un solīja, ka līdz nākamajam gadam tā būs izaugusi vēl lielāka.

Interesenti var aplūkot jaunāko tehniku un instrumentus kokapstrādes un mežsaimniecības nozaru profesionāļiem, kā arī daudz noderīgu lietu celtniekiem, amatniekiem, galdniekiem un ikvienam kārtīgam saimniekam. Izstādes lielākajā stendā apskatāms pat vesels kokapstrādes rūpnīcas modelis darbībā. Ārējā ekspozīcijā apmeklētāji var iepazīties ar mežizstrādes tehniku un koka paneļu mājas celtniecības procesu.

Šodien un rīt gan uzņēmēji, gan amatnieki var apmeklēt dažādus seminārus, kur ar nozares aktualitātēm iepazīstinās lektori no Koksnes ķīmijas institūta, Kokapstrādes tehnoloģijas centra un Latvijas Mežu sertifikācijas padomes. Būs iespējams uzklausīt arī Taivanas speciālistu atzinumus par to, kā paaugstināt koksnes izmantošanas efektivitāti, lietojot optimizācijas garinātājzāģus.

Apmeklētājiem izstādes "Kokapstrāde un instrumenti 2001" durvis būs atvērtas līdz svētdienai, 9. septembrim. Plašāku materiālu par izstādi "Kokapstrāde un instrumenti 2001" lasiet nākamajā laikraksta "Latvijas Vēstnesis" numurā.

Marika Līdaka, "LV" tautsaimniecības redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!